Tuesday, July 14, 2015

 

CONSELL OBERT I TRANSPARENT- Nació Digital Solsona

UN CONSELL OBERT I TRANSPARENT.
Sempre ha estat difícil generar canvis en profunditat a la comarca del Solsonès. En puc donar fe de quan varem impulsar la Unió Municipal del Solsonès ( UMS), o altres plataformes i moviments per aconseguir trencar l’hegemonia de CiU. Més que hegemonia, hauríem de parlar de bloc , sense fissures , de tot el que es movia a la comarca. No hi havia cap possibilitat de presentar alternatives perquè la reacció era contundent per part dels dirigents de CiU que manaven a la comarca com si fos la seva finca particular.
Qui gosava trencar el monolitisme era condemnat a tota mena de problemes fins a claudicar o sumar –se als que manaven des de sempre. Per això, és tant important resoldre adequadament el conflicte del nou Consell Comarcal. Per primera vegada en els més de 25 anys d’existència del CC, aquest organisme pot ser governat per una majoria d’esquerres, o de centre esquerra, si volem ser més exactes. Tot una proesa en una comarca com aquesta.
Però, precisament en una comarca com aquesta, mai, mai es pot dir blat fins tenir el sac ben lligat i guardat. Tant segurs estàvem de la fidelitat del pacte entre ERC i els independents amb el vist i plau de la CUP que no crèiem possible cap entrebanc important. Doncs, bé, una vegada més es compleix a la comarca el principi de que qui mana , mana, i no es pot fer res sense el vist i plau dels qui volen continuar manant des de darrere les bambolines.
El poder del CC del Solsonès és molt superior al de molts altres del seu entorn, i d’aquí la gran preocupació i el ferri control que s’està fent de tots els qui en poden formar part. Es fa i es farà tot l’impossible per evitar el canvi de govern. Les excuses son variades i diverses però pel que hem pogut veure fins ara, per les explicacions donades, no son convincents com per posar en perill el futur govern comarcal de la nova majoria.
Seria inacceptable torpedinar el nou CC, perquè hi ha ganes de veure com pot funcionar amb un canvi radical en el fons i les formes. Del CC depenen temes tant importants com les millores en camins rurals, o tot el que fa referència a transport i menjadors escolars, o ajudes als petits ajuntaments ( tots menys la capital). En definitiva, la dependència dels municipis de la comarca és molt més alta en el Solsonès que en altres CC, d’aquí la batalla per evitar el relleu. I d’aquí que la gent es mobilitzi per evitar la continuïtat i la rutina d’aquest organisme del qual depenen els principals serveis i equipaments comarcals.

Queda molt poc per sortir de dubtes, però no solament hem de veure com es constitueix sinó també com comença a governar i trenca les inèrcies de més de 25 anys. Es una autèntica revolució a la comarca, començada amb l’esdeveniment d’ERC a la capital i que ara continua en la segona institució de la comarca.  Res serà igual, una vegada el nou govern pugui actuar amb plena normalitat. Confiem en que la crisis interna dels independents no sigui obstacle per iniciar la nova etapa. Estic segur que el canvi es notarà al cap de pocs dies. NO deixem que ningú ho espatlli.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?