Monday, June 08, 2015

 

RESULTATS DE - MES- A CATALUNYA . QUE ALGÚ ENS ELS EXPLIQUI.

AGRAIRIA INFORMACIÓ SOBRE RESULTATS DE – MES.
Fa pocs dies vaig veure en aquestes pàgines de la Blogesfera Socialista un escrit, de la ex militant Pia Bosch, en que venia a dir que havia actuat amb coherència, valentia, suposo que fins i tot amb ètica ( per elogis propis que no quedi). Com ella, altres antics dirigents no sabem si han sortit del partit, s’han quedat o estan a l’espera que algú els hi digui “adéu –siau”. Confio en que la Direcció del partit, ho faci amb tota la rapidesa i contundència possibles.
A Girona – capital, precisament s’hi varen abonar a l’hora de fer tot el mal possible al partit, i des d’aquí vull enviar una especial salutació i felicitació pels bons resultats obtinguts, malgrat haver de lluitar contra totes les adversitats. Veure ex consellers i conselleres, agrupats per recolzar ERC, a l’espera de prebendes, en forma de càrrecs, aparició en tertúlies ben remunerades o altres càrrecs de consol, provoca una pena immensa i ens fa veure quan equivocats estàvem , en el passat, confiant amb ells i elles.
Però, passades les eleccions m’agradaria que algun dels estudiosos que tenim en el partit, ens faci un resum dels resultats obtinguts per tots aquests desertors o fugitius, a la recerca de nous càrrecs sota altres sigles o marques. Pel que fa la Catalunya Central ja hem vist els resultats obtinguts a Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada, Olvan, i poca cosa més. Però aniria bé tenir una visió global , a nivell de país.
Queda clar que els resultats han estat deplorables, però el mal fet, ha estat més a nivell moral que no pas electoral. Veure antics consellers i conselleres del Tripartit, participant en actes electorals de tota mena de moviments i partits, defensant el contrari del que havien proclamat en els seus temps de càrrecs institucionals, justifiquen l’aversió de molta gent als polítics, en general. Que noms coneguts, es venguin amb tanta facilitat per un nou càrrec , deixa una empremta en la majoria de ciutadans que creuen que tots som iguals. Es un factor més de descrèdit envers la política.
I ara és hora de netejar el partit de persones alienes als postulats socialistes. No pot ser que tinguem dintre del partit, en tant que militants o simpatitzants a persones que han actuat fora de tota ètica socialista. Aquestes persones fan molt mal, a nivell intern, però encara més a nivell extern. Ha de quedar clar que no tot s’hi val en política, i que la coherència, la honestedat i la ètica, imperen dintre del PSC. No podem continuar tenint persones que han traït aquests ideals i es mantenen, en actitud desafiant, considerant que estan en possessió de la veritat i som tots els altres els equivocats.

Estem a punt d’iniciar una nova etapa , a nivell municipal, però també nacional i la coherència ens la demana tothom. Ha estat un dels nostres trets d’identitat i ara convé mostrar-ho i defensar-ho. Espero, doncs que la Direcció actuï en conseqüència, i deixem enrere una etapa negativa que ha mostrat un conjunt de persones com realment eren, però que no permet generalitzar-ho cap a la resta dels que continuem fidels als ideals del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?