Sunday, May 24, 2015

 

REVALIDADA PER SETENA VEGADA LA MAJORIA ABSOLUTA - MPALS 2015 - BORREDÀ

REVALIDADA PER SETENA VEGADA LA MAJORIA ABSOLUTA – MPALS 2015-BORREDÀ
Amb els resultats d’ahir, hem aconseguit revalidar per setena vegada la majoria absoluta, la qual cosa permet encarar el nou mandat amb la garantia de poder complir el programa electoral que ha permès aquest resultat.  Un resultat que va obtenir la confiança de 171 veïns i veïnes, als quals agraïm el seu vot i davant dels quals ens comprometem a continuar treballant pel progrés de Borredà.
No era fàcil guanyar de nou unes eleccions, en les quals es competia a nivell local i a nivell nacional, amb totes les accions lligades al procés sobiranista. Un procés que també tindrà un futur incert, a la vista de resultats en moltes grans ciutats. El moment polític, derivat d’aquestes eleccions municipals és apassionant i caldrà esperar uns dies o setmanes per veure reaccions i decisions de gran calat.
Tornant a Borredà, l’important per tot govern és aconseguir la majoria suficient per tirar endavant el projecte propi; i, ostentar la majoria absoluta dona aquesta garantia. De fet, aquest era un dels escenaris més plausibles, pel qual estàvem preparats. D’aquí que l’organigrama municipal del futur govern municipal es posi en marxa per adequar-lo als resultats obtinguts. D’entrada ja anuncio la proposta de que  Concepció Barniol continuï com a Primera Tinent d’Alcalde, i l’Anna Maria Cunill de Segona Tinent d’Alcalde, amb les mateixes competències que tenien en el mandat que ara tanquem. La incorporació de la nova Regidora Rosa Ma. Soler anirà estretament lligada a les competències de la Primera Tinent d’Alcalde.
També iniciem el que ha de ser el Pla de Mandat 2015 – 2019, amb el detall de les inversions contemplades en el nostre Programa Electoral que serà la guia de govern durant aquests anys. Es lògic que la Candidatura que ha obtingut la confiança de la majoria dels ciutadans del poble, sigui la que apliqui el seu programa electoral. Aquí i arreu és el que pertoca, i per la nostra part sempre hem estat molt rigorosos en el compliment dels compromisos acordats.
Estem encara dintre d’una de les pitjors crisis econòmiques que hem viscut, tot i que ja en varem superar una altra de força similar a principis dels anys 90.  Els recursos propis s’han d’administrar amb una gran austeritat i hem de persistir en anar a buscar fora del poble tantes ajudes com sigui possible per poder realitzar el programa previst. Dintre de pocs dies podrem contractar la gran obra de 372.000 euros, consistent en renovar totalment l’entrada del poble, un primer tram del carrer Manresa, i del carrer Queralt. Després d’aquesta obra, en vindran d’altres, lligades a aquesta  que tenen per objectiu completar la renovació de tot el nucli urbà. Es el gran projecte pels propers anys, però juntament amb aquest n’hi ha molts d’altres de menors dimensions que seran objecte d’intervencions igualment rellevants.
I reiterem el que exposàvem en el nostre programa. El principal repte, el principal objectiu és frenar la pèrdua d’habitants i aconseguir implantar noves activitats que donin llocs de treball. Aquest és el gran repte, i aquí hi dedicarem tants esforços com facin falta. I per això demanarem ajuda i col·laboració a tothom, lògicament també a la Candidatura amb la qual hem competit electoralment.
Des d’aquí vull felicitar la Candidatura Junts per Borredà – Candidatura d’Unitat Popular – Poble Actiu , pel seu resultat. Ha obtingut 148 vots i 3 regidors. Els 4 nostres i els 3 d’ells, conformaran el proper Consistori de Borredà. La dinàmica govern – oposició és fonamental en el funcionament de les institucions i així ha estat en el nostre poble des de l’abril del 79 quan es varen dur a terme les primeres eleccions municipals de l’etapa democràtica.
Tenim molta feina per endavant, i des d’avui mateix iniciem aquesta etapa amb la mateixa il·lusió i empenta en que ho hem fet en cadascun dels períodes que ens ha tocat exercir-la. Veure la transformació del poble en aquests 36 anys és la millor manera d’estar segurs que sabrem afrontar el present i futur amb la mateixa determinació i eficàcia.
Borredà, 25 de maig de 2015
Joan Roma i Cunill, Cap de llista de Compromís x Borredà.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?