Tuesday, May 19, 2015

 

PRIMERES FEINES DE LA BRIGADA DEL PLA D'OCUPACIÓ - BORREDÀ

PRIMERES ACTUACIONS DEL NOU PLA D’OCUPACIÓ – BORREDÀ
Tal com es va informar, les primeres actuacions del nou grup de 5 treballadors del Pla d’Ocupació, han anat destinades a preparar la campanya de promoció del senderisme i el turisme, en general.
El lloc més visitat del poble: El Gorg del Salt, ofereix una nova imatge, després d’haver arreglat el camí de connexió des de Cal Tisoi fins a peu del salt d’aigua. Durant 2 dies tot l’equip hi va estar treballant per netejar el camí, posar una barana, tallar esbarzes, treure una reixa de ferro que un aiguat havia portat fins allà, etc. El resultat és un espai millorat, i en plena forma per rebre centenars de visites en els propers mesos.
A continuació la brigada va anar a fer una neteja general de la Font  de l’Angel, a tocar del Pont de la Sorra. S’ha tallat tota l’herba i vegetació que tapava la font, i properament es tornarà a pintar per donar-li la imatge que tenia anys enrere. També estudiem la possibilitat de posar-hi un banc , en un dels costats de la font.
La segona actuació va anar encaminada a tenir la Font de La Llosada en perfectes condicions. Primer la mateixa font, però també el camí d’anada des del Camí de Can Gall, i desprès de la font fins a la carretera de Sant Jaume. En el camí d’anada en els propers dies s’hi col·locaran 3 bancs perquè la gent que vagi a passejar pugui fer-los servir per descansar una estona mentres contempla el magnífic paisatge del davant.
La tercera actuació s’ha dut a terme a la Font de La Serra, amb una neteja general i adequació de la font i l’espai al seu entorn, tenint en compte que per aquesta font hi passa el camí de Borredà a Rotgers.
Una altra actuació que durarà entre dos i tres mesos, consisteix en repassar tots els camins compresos en el pla de senders del municipis ( 15 en total) per veure en quin estat es troben, i procedir a la seva neteja, millora, marcatge, etc, de manera que ningú es perdi. A aquest objectiu hi hem destinat un dels membres del Pla, la qual primer passa a veure en quin estat es troba el camí, per després acordar amb 2 altres components, les feines que s’hi ha de dur a terme: tallar branques, treure arbres caiguts, o rocs, etc. Al final d’aquest primer pla d’aquest any, les 15 rutes han d’estar en perfectes condicions.
I mentrestant una persona supervisa l’estat dels senders, els altres reforcen la brigada municipal d’obres iniciant els treballs preparatoris per obrir la Piscina. Aquest any la temporada de piscina començarà el dissabte dia 20 de juny fins el diumenge 30 d’agost. Es hora, doncs, de començar a preparar tot el dispositiu per tenir-lo a punt el dia de l’obertura.
Altres feines consisteixen en mantenir parcs i jardins en perfectes condicions, per la qual cosa s’han comprat nous utensilis per facilitar la feina. Cada any a la primavera hi ha multitud de tasques a realitzar par part de la brigada que son més ràpides de fer amb el reforç d’un pla d’ocupació com el d’aquest any.
Borredà, 18 de maig de 2015.

L’alcalde, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?