Tuesday, May 05, 2015

 

LES MUNICIPALS A SOLSONA- art. Nació Digital Solsona

LES MUNICIPALS A SOLSONA.
He seguit amb interès l’enquesta organitzada per Nació Digital en aquestes mateixes pàgines i proposo una de similar en els propers dies, una vegada engegada ja la campanya oficial. Sé que no es pot agafar com molt representativa, però té la virtut de veure-hi alguns comentaris interessants.
No recordo cap campanya anterior en la que s’hi presentessin 6 candidatures. Una xifra sorprenent per una petita ciutat, en uns moments en que costa trobar prou gent disposada a dedicar moltes hores a la setmana, de forma altruista, a participar en la governança del seu municipi. Ho podem veure en molts pobles amb llistes úniques o amb ben poques alternatives a les habituals.
Solsona està ben governada. Vinc tot sovint a la capital, aquí hi tinc uns quants bons amics i companys de molts anys enrere, i parlo amb gent diversa que confirmen aquesta afirmació. Es una ciutat neta, polida, arreglada en tot el seu conjunt i molt ben equipada. S’ha fet una feina intensa i immensa al llarg de molts anys, i molt especialment en els darrers mandats, amb governs d’ERC i PSC, però anteriorment a ells, també es varen saber aprofitar els bons anys de bonança a nivell de subvencions per treure’n profit.
Pel nombre de candidatures, i un cert desgast del govern, en anys tant difícils com aquests, costa d’imaginar una majoria absoluta de cap dels partits més representatius. La política de pactes, doncs, serà essencial, indispensable per conformar el nou govern i acordar les prioritats pels propers 4 anys. Tampoc seran fàcils perquè ningú creu que la crisi desaparegui, de la nit al dia, tot i la constatació d’una certa represa econòmica. Per tant, tant important serà un gran resultat, com un de no tant espectacular, però complementari per formar govern.
En les darreres setmanes he tingut oportunitat de conèixer millor la cap de llista del PSC, la Yasmina Valderrama i n’he tret una magnífica opinió. Em recorda els meus primers anys d’activitat política, sense experiència directa, però amb unes ganes immenses d’aprendre i posar en pràctica els somnis de progrés. Cada vegada estic més convençut de que tant important és l’experiència com la il·lusió i l’empenta. Una empenta l’altra i aconsegueix molt bons resultats. A la segona de la llista, l’Encarna Tarifa, fa anys ens coneixem i ha fet una excel·lent feina a l’ajuntament, en plena sintonia amb l’equip d’ERC.
Per l’enquesta de la que parlem, però per altres enquestes de carrer, parlant amb la gent veig una bona sintonia com perquè el PSC esdevingui peça fonamental a l’hora de conformar el nou equip de govern de la ciutat. Els pactes son bons, si la gent que els acorda, tenen clares les prioritats i sobretot actuen amb honestedat. No parlo d’honestedat econòmica, sinó personal i política. Si s’ha remar en la mateixa direcció, es fa, sense pensar en qui en treu més o menys protagonisme. El que compten son els resultats, i en aquests dos mandats amb presència del PSC , han estat molt profitosos, per la ciutat. Els partits han d’estar al servei dels ciutadans, i si ho han fet bé, aquests ja els premiaran amb millors resultats. Es el premi que rebem cada quatre anys els qui estem en càrrecs institucionals.

Solsona, està bé de salut, però li falta un a peça fonamental per garantir el seu futur: llocs de treball. Noves industries, noves activitats que aportin tot el que es va perdre en el tancament de Tradema. Compensar els llocs perduts, i a ser possible portar-ne alguns més per les noves fornades de gent jove que no hagi de marxar de la comarca. Heus aquí el gran repte, a banda d’altres de menors. Aquí és on el PSC vol incidir molt especialment, i tenir bones connexions a l’àrea metropolitana de Barcelona és fonamental per aconseguir-ho. En aquest sentit, la Yasmina ha començat a treballar. Serà apassionat seguir la campanya a la ciutat i veure els resultats la nit del 24 de maig.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?