Monday, May 11, 2015

 

LA CATALUNYA QUE NO S'ESCOLTA



LA CATALUNYA QUE NO S’ESCOLTA.
El diari Regió 7 ens va obsequiar ahir, dilluns dia 11 de maig, amb una llarga entrevista a les pàgines 2 i 3 , amb Josep Ma. Sanclimens i Genescà, el manresà més influent i més carregat de títols econòmics i financers. Amfitrió de les Tertúlies de Pa i Tomàquet per on hi passen les més significatives personalitats del país i l’estat. Havia estat ja un dels fundadors de Tribuna Barcelona, i un llarguíssim currículum al servei dels debats, contactes i influències al més alt nivell.
Aquesta entrevista hauria de ser lectura obligatòria per nosaltres els socialistes, però , de fet per a tot el país. Un home que no depèn de ningú, bé segur que de dependències en té, però a la seva edat i situació es pot permetre parlar clar, brutalment clar en determinats temes on , ara i aquí ningú s’atreveix a fer-ho i s’agraeix escoltar afirmacions ben poc habituals en qualsevol mitjà de comunicació.
Definir Oriol Junqueras com un alcalde d’un poblet, sense gran preparació, incapaç de liderar un projecte de país, responsable d’un partit com ERC que ben poc ha servit per resoldre els problemes nacionals....no deixa de mostrar una claredat i valentia meridians.
Resumir el paper de Miquel Iceta com un home intel·ligent, ben preparat, amb idees clares i valentes, si bé amb un partit en hores baixes, li fa falta al país.
O deixar Sánchez Camacho com una persona que no acontenta ningú, provoca conflictes aquí i a Madrid, i totalment mediatitzada per la Delegada del govern, no deixa de ser xocant per la duresa i contundència.
Però, no vull centrar aquí el fons de l’entrevista, sinó la claredat en que es manifesta respecte el sempitern procés. No el veu factible en absolut, per la mediocritat de la majoria de polítics que el volen liderar, i per l’entorn nacional i internacional. Deixa clar que l’empresariat no en vol ni sentir a parlar, i que tots signarien ara mateix un pacte fiscal. També critica la intromissió i afany de protagonisme que han tingut les noies: Carme Forcadell i Muriel Casals, que haurien d’haver deixat pas als politics i no voler marcar l’agenda elles...
Bé, no pretenc ara resumir tota la llarga entrevista però sí exposar les dues o tres Catalunyes existents, ara i aquí. Vivim en una mena de dualitat presidida pels mitjans de comunicació afins o comprats, en els quals cada dia es bombardeja la població amb lemes repetitius fins arribar a fer creure que aquesta és la veritat oficial, i també la del carrer. La realitat és una altra. Hi ha un cansament generalitzat de donar voltes i més voltes a l’entorn d’una independència que ha de ser la medicina que tot ho cura, mentrestant van apareixent nous escàndols en el principal partit que l’ha de liderar.
Esgotats per tanta repetició, no hi ha hagut prou valentia per trencar aquesta roda infernal, i molts ja només esperen el final del cicle electoral per confiar en un final feliç que obri una nova etapa, i deixi enrere el pensament únic. Ja sé que no només és qüestió de valentia, el problema és no tenir cap mitjà de comunicació potent que permeti contrarestar la doctrina oficial. No n’hi ha prou en tancar els canals de propaganda, hi hauria d’haver canals alternatius i no en tenim.
Queda el boca – orella, els àmbits del partit o de cercles propers per poder discutir, reflexionar i impulsar alternatives que no passin per la cantarella de sempre. Per això, entrevistes com les d’ahir suposen una alenada d’aire fresc que permet pensar que anem en la bona direcció.
Ara i aquí, el PSC suposa la veu de la sensatesa, tot i rebre bastonades pels quatre costats. Amb tot, comencem a veure alguns posicionaments i reflexions que van per nous camins i poden suposar acostaments a mitjà termini.
Ara toca culminar les eleccions municipals amb uns bons resultats. La nit electoral del 24 de maig pot suposar un primer toc profund d’atenció cap el sobiranisme, i a partir d’aquí iniciar una nova etapa que commogui els fonaments del país i permeti aspirar a que el 27 S sigui el tancament d’un procés que ha provocat greus danys a la societat catalana i espanyola. Queden pocs dies per veure els primers resultats.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?