Thursday, March 05, 2015

 

BORREDÀ- FINALITZACIÓ PRIMERA FASE RESTAURACIÓ PONT DE SANT JOAN

PRIMERA FASE RESTAURACIÓ PONT DE SANT JOAN – BORREDÀ
Avui l’alcalde, i l’arquitecte municipal han realitzat visita d’obres al Pont de Sant Joan. Aquest Pont del segle XVIII es trobava en precari estat de conservació, per la qual cosa anys enrere s’havia demanat un estudi i projecte de restauració al Servei de Patrimoni Municipal de la Diputació de Barcelona. El projecte de restauració global pujava un import de 117.000 euros.
Fa 3 mesos es varen adjudicar les obres de la primera fase de Restauració del Pont de Sant Joan, per un import de 34.000,00 euros, procedents d’un ajut de la Diputació.
En la visita d’avui s’ha constatat la bona feina feta consistent en la neteja general de la base, parets i entorn del pont, per una banda, i la recuperació de l’antiga barana de pedra de la paret sud, la restauració de les parets laterals, el reforç del terra i el desviament de les aigües pluvials, per altra.
La previsió és acabar aquesta primera fase, a finals de la setmana vinent, tornant a col·locar les baranes de fusta, com a mesura de protecció i seguretat pels vianants, i reforçant-les amb reixats metàl·lics.
Amb aquesta primera fase s’ha garantit la total estabilitat del pont, i de l’entorn, així com la recuperació de bona part de l’estètica que havia tingut en el moment de la seva construcció. Queden, però, alguns elements importants per una segona fase que s’intentarà dur a terme a curt termini, en funció de les disponibilitats pressupostàries.
L’actuació en aquest pont té dos components importants. En primer lloc salvar un monument arquitectònic, i en segon lloc garantir la seva funcionalitat i seguretat. Per aquest pont passa el GR-4 que va de Borredà cap el Monestir de La Portella ( La Quar), i és molt utilitzat per la gent del poble i de fora que segueixen aquesta i altres rutes.
Mostra també la sensibilitat de l’ajuntament de Borredà envers els monuments que varen edificar els nostres avantpassats, i que mereixien atenció i dedicació per traspassar-los a les futures generacions. D’aquí una anterior intervenció , consistent en la Restauració de l’església romànica de Sant Sadurní de Rotgers, una segona per salvar el campanar de l’església de Salselles, i aquesta tercera per preservar el Pont de Sant Joan. Queden noves fases a l’església de Salsellas, i almenys una més en el Pont de Sant Joan.
Borredà, 4 de març de 2015.

L’Alcalde, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?