Monday, February 09, 2015

 

BORREDÀ - CONSUM I COMPRA DE PROXIMITAT

CONSUM I COMERÇ LOCAL – UNA APOSTA ESSENCIAL.
La crisi que patim s’allarga molt més de l’inicialment previst, i provoca greus conseqüències en tots els àmbits i sectors, i molt especialment en les zones rurals. A dia d’avui tots els pobles de la comarca del Berguedà estan perdent habitants, fins i tot la capital, i el mateix passa a les comarques veïnes. No és fàcil canviar la tendència i buscar sortides adients.
Des de l’ajuntament hem posat en marxa diferents actuacions per atreure turisme cap al poble elaborant material de promoció i donant-lo a conèixer en tots els àmbits interessats. Aquesta és una actuació que ha de continuar de forma ininterrompuda en els propers mesos i anys.
Avui, però voldria fer una crida a tots els que vivim de forma permanent o estacional, en el poble. També de nosaltres depèn que el poble continuï viu i actiu, apostant per tots els productes que tenim en el poble. Cada botiga, cada restaurant, cada activitat que pot ser contractada aquí, ajuda a arrelar les persones que s’hi dediquen, i garanteix la continuïtat en el municipi.
Tenim productes de primera qualitat, a preus raonables en totes les botigues i comerços, tenim bons bars i restaurants, càmpings, cases de turisme rural que podem promocionar i recomanar a parents i coneguts. Tenim pisos de lloguer, aparcaments, etc, que poden ser molt interessants per persones que busquen la pau, tranquil·litat i l’esplèndid paisatge que ens envolta....de tots nosaltres depèn promocionar el poble, en el seu conjunt.
El mateix podem fer quan es tracta de portar obsequis i regals a persones de fora. Res millor que oferir els nostres productes artesanals com a present, i de ben segur seran apreciats i reconeguts.
El manteniment de la vida en el poble passa per garantir els serveis bàsics, i tots els bars,botigues, comerços...i tots ells depenen de la clientela que som nosaltres i els que venen de fora. Tinguem-ho present, i busquem aquí primer, abans d’anar a fora.
Una altra prioritat passa per atreure noves famílies de primera o segona residència. Un altre gran repte, gens fàcil, però que tenim present, a l’igual que poder atreure noves activitats. Tot el que puguem fer en aquest sentit estem disposats a posar-ho en marxa. Els temps son difícils, però les ganes de fer-ho possible hi son. De tots depèn poder-ho fer realitat.
Borredà, 7 de febrer de 2015.

L’Alcalde, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?