Wednesday, January 07, 2015

 

EN RECORD DEL CESC BASTIDA, AMIC I COMPANY DE CASTELLBELL I EL VILAR

CESC  BASTIDA, L’ADÈU A UN AMIC I COMPANY EXEMPLAR.
Tots els qui hem conegut  a Francesc Bastida i Mas, hem sentit la injusta pèrdua amb només 56 anys d’un amic, d’un company, d’un ciutadà de Castellbell i el Vilar, exemplar. Un molt bon sagal de jove, un ciutadà exemplar, de gran.
Sol passar en tots els pobles que una persona passa mig desapercebuda, fins que la seva pèrdua demostra la gran importància de la seva feina. Tenim exemples una mica per tot arreu, però ara i aquí toca parlar del Cesc. El Cesc era una persona vital i vitalista en tot el que feia. Un home decidit a millorar les condicions de vida dels seus conciutadans, i per això es va afiliar al PSC i va entrar a l’ajuntament, on va portar la regidoria de Cultura durant vuit anys. Una feina intensa i extensa perquè per ell la teoria era una cosa i la pràctica, una altra. Ell era dels que no tenia un no per a ningú, i es posava a treballar en qualsevol àmbit de la seva competència. Era igual que fos posar cadires, parar taules, portar gent , ajudar als bastoners, organitzar festes, preparar menjar, posar beguda....
Durant aquells anys es va convertir en puntal indispensable de l’equip de govern, presidit per l’alcalde Isidre Badia, però sempre , regidor o no, la seva presència i treball es va veure en totes i cadascuna de les activitats del poble. El mateix podem dir els qui érem companys seus de partit. No faltava a cap reunió i si havia de parlar , ho feia en un to clar i català. Res de circumloquis ni revolts estranys. Anava al gra, i ho feia amb aquella disponibilitat i innocència que tots tant li apreciàvem.
Es injust perdre un amic i company als 56 anys. Volíem tenir-lo al nostre costat durant molts anys més. La vida ens porta aquestes tristeses, però aprofitem aquesta pèrdua per reivindicar la seva entrega, la bona feina feta, l’impuls donat a molts dels projectes del municipi de Castellbell i el Vilar, i a d’altres que havia defensat en tant que militant del PSC. Persones com ell son els que ens honora tenir en el partit i sempre el recordarem amb aquella especial manera de caminar que tenia. Amb aquella claredat amb que parlava, i amb aquell esforç que posava en tot el que s’havia compromès a fer. Gràcies, Cesc, ha estat un plaer tenir-te amb nosaltres i ser el nostre amic i company. Descansa en pau.

Joan Roma i Cunill, President Consell Federació XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?