Thursday, December 11, 2014

 

RECORDANT ELS INICIS DEL PSC A LA CATALUNYA CENTRAL.



RECORDANT ELS INICIS DEL PSC A LA CATALUNYA CENTRAL.
A la memòria dels companys Andreu Garcia i Rafel Llussà.

Com dos cops de puny, sobtats, inesperats, plens de sorpresa i tristesa ens han caigut en poc menys d’un mes, a tots els qui varem formar part de la primera generació d’impulsors del socialisme a la Catalunya Central.
El company Andreu Garcia, amb 54 anys ens deixava fa un mes, i aquesta setmana hem perdut a Rafel Llussà amb 57. Tots dos amb morts inesperades que demostren quan precària és la nostra existència en aquest món.
El primer, molt actiu a Sant Joan de Vilatorrada, i el segon a Manresa, però tots dos amb les lògiques derivacions d’activitat cap a les executives dels seus municipis i cap a la de Federació. Tots dos, models de companyonia i compromís amb la societat i el partit. Precisament per aquest motiu la seva pèrdua ens ha afectat tant. Son persones com ells els que han donat cos i forma al PSC i han permès ocupar càrrecs institucionals com exemple de participació i compromís amb la societat.
La seva pèrdua ens ha fet retornar als primers anys de democràcia, als anys de la fundació del PSC, als primers anys dels nous ajuntaments quan tot estava per fer i tot eren somnis per aconseguir un món millor, començant pel municipi respectiu.
Uns anys en que les reunions eren llargues, els debats intensos, les campanyes , esgotadores però plenes d’interès i ambició per aconseguir els millors resultats com a camí indispensable per poder governar i aplicar tots els punts acordats. Temps amb lleis velles que no eren obstacle per inventar formules noves de col·laboració i participació amb les entitats i la societat civil. Anys en que la transformació era visible en tots i cadascun dels apartats importants, en pobles i ciutats.
Diuen els savis orientals que una persona no mor mentrestant perdura el seu record i en aquest cas, tots els qui varem conèixer i varem treballar amb l’Andreu i el Rafel, en tenim un perdurable record.
La vida és injusta i aparta persones que podrien haver continuat la seva tasca durant molts anys més. Aquest és el cas, però no queda cap altre remei que rememorar la bona feina feta, i recordar companys que varen ser fonamentals en aquells primers anys de vida del partit i les institucions, i fer el possible per seguir els seus consells i maneres d’actuar. Amb diàleg, amb compromís, amb despreniment personal, a favor del projecte col·lectiu i pensant en els més desvalguts com a prioritat per un partit d’esquerres com és el PSC.
Que descansin en pau. Ha estat un honor tenir-vos al costat.

Joan Roma , President del Consell de la Federació XI





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?