Tuesday, November 25, 2014

 

BORREDÀ- LA GENERALITAT DEU 231.000 EUROS



BORREDÀ, LA GENERALITAT  DEU 231.000 EUROS.

A finals de novembre de 2014, l’ajuntament de Borredà té pendent de cobrament 230.937,25 euros , per diferents conceptes, de la Generalitat de Catalunya. El més important correspon a la subvenció del PUOSC 2011, amb 195.964,80 euros, i la resta correspon a 4 altres conceptes diversos.
Per un petit ajuntament com el nostre, és evident que aquest és un gran import i fa anar malament la tresoreria municipal. A més, es dona la paradoxa d’estar obligats a pagar a 30 dies, i en canvi no tenim cap data concreta per cobrar de la Generalitat. En aquest cas concret, i després de diverses gestions fetes, cap funcionari del Departament d’Economia s’ha atrevit a fer algun pronòstic de pagament. Tant podem cobrar dintre d’uns dies, com dintre d’uns mesos. Impossible fer prediccions ni planificacions.
Es per aquest motiu que l’equip de govern ha decidit tirar endavant totes les actuacions finançades per la Diputació de Barcelona i deixar per a més endavant algunes altres que prevèiem finançar amb aquests diners de la Generalitat.
A dia d’avui, l’ajuntament compleix amb la normativa de pagament a 30 dies, i hem iniciat l’elaboració dels pressupostos per l’any vinent. Pressupostos que volem portar al Ple Ordinari de desembre, per tenir-los aprovats a finals d’any, com ha estat habitual en els darrers 20 anys. Una vegada coneguda la liquidació del pressupost d’aquest any, podrem estudiar alguna nova inversió, de cara l’any vinent.
Una de les prioritats consisteix en millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat públic, i a aquest apartat hi destinarem alguna partida important. Dintre de poques setmanes procedirem a canviar les faroles dels carrers Girona i Lleida, i també els focus de l’aparcament municipal. Aquests canvis vindran de la substitució dels llums actuals per altres de Leds, darrera generació, amb una potència de llum superior, i tanmateix a menor cost.
Borredà, 22 de novembre de 2014.

L’Alcalde, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?