Sunday, October 26, 2014

 

SANTUARI LURDES DE PRATS, NOU REPTE- art. La Rella

SANTUARI DE LURDES DE PRATS- UN NOU REPTE
Fa pocs dies vaig tornar al Santuari i vaig trobar la Conxita atrafegada a escombrar la pujada, traient les primeres fulles que comencen a caure. Una nova visita per posar ordre a un munt de propostes i idees que em volten pel cap, i per comprovar les noves actuacions de la Junta, reflectides en millores al voltant de la Creu, i en altres punt de l’entorn del Santuari.
Es fa difícil fer noves propostes quan tot està tant net i polit. De totes maneres, voldria proposar un nou repte a la Junta i al conjunt de voluntaris i usuaris del Santuari, en el benentès que ens tocaria col·laborar-hi entusiàsticament. Es tracta de pintar tot el Santuari, per fora. No és que estigui malament, però el pas del temps i la climatologia van fent la seva feina i poc a poc la pintura es va descolorint, i pot haver arribat el moment de pensar en una nova pintada.
Estem tractant un tema de paraules majors perquè aquesta feina ja no la poden fer els voluntaris, sinó gent professional. Almenys en la major part, i pot tenir un cost considerable perquè s’ha de posar una bastida, s’ha de planificar i fer un bon tractament, segurament primer per treure tota l’actual capa de pintura, posar-hi un nou tractament d’exterior i finalment la pintura final. Una gran feina, amb un cost elevat, però val la pena pensar-hi.
El Santuari es veu des de molt lluny. Es una mena de far de muntanya que ens avisa de la seva existència, i ens recorda els bons moments passats, en el seu interior o donant voltes per fora. Faig aquesta proposta que vaig enviar a títol personal, al Sr. Bartrons, i que ara faig pública amb ànims de participar-hi si es tira endavant. Sóc conscient del gran repte que suposa i que si es tira endavant, ha de ser amb una planificació llarga i determinada, però a la vista de l’entusiasme de la Junta pot ser el moment adequat.
En fi, no voldria que aquest repte fos interpretat com una obligació sinó com un desig de culminar una feina de tants i tants anys d’actuacions que ja no em surt res més per recomanar. I acabo amb una crida a fer-se voluntari o voluntària a persones de qualsevol edat. Si jo estès més a prop ho faria. Val la pena anar al Santuari i comprovar el gran nombre de persones que hi anem, procedents de llocs propers i llunyans. Aixó vol dir que tothom hi troba el que busca, i agraeix la feina que hi feu. Felicitats, doncs, i per molts anys pugueu continuar treballant per tenir un Santuari on tothom si troba bé físicament i espiritualment.

Joan Roma i Cunill, alcalde de Borredà





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?