Tuesday, October 07, 2014

 

MUNICIPALS 2015 - art. Nació Digital Solsona



MUNICIPALS 2015 – LA GRAN OPORTUNITAT.
Immersos com estem en el procés de la Consulta sembla no quedar temps ni espai per parlar de res més. I en canvi, vull recordar que al maig de l’any que ve tindrem les novenes eleccions municipals de la democràcia, començada l’abril del 79. Portarem, ja 36 anys al capdavant d’uns ajuntaments que han protagonitzat canvis importants, en tots els àmbits i sectors del nostres pobles i ciutats. I sinó els que ja tenen uns quants anys a l’espatlla que tanquin els ulls i mirin de recordar com era Solsona, a finals dels 70 i com és ara. I tots i cadascun ho podem fer respecte el poble o ciutat on vivim, i tots ho podem fer respecte el Cap i Casal, Barcelona, imatge d’aquesta gran transformació, no solament a nivell local, sinó mundial.
Pels qui no han estat mai en un ajuntament, vull dir com alcaldes o regidors, els pot semblar que aquest és un càrrec destinat a persones amb unes especials condicions, sigui a nivell d’estudis, de preparació o d’aptitud. De fet, la principal virtut ha de ser voler treballar pel municipi, de forma voluntària i amb un mínim de dedicació, per poder complir la funció que li sigui encarregada.
Tota persona major de 18 anys, visqui allà on visqui, hagi nascut en qualsevol poble o ciutat de Catalunya, Espanya o la UE, es pot presentar allà on vulgui. Les lleis han anat canviant per facilitar que tothom es pugui presentar en unes municipals, i no es requereixen més condicions que les abans esmentades.
Animo, doncs, a ser candidat o candidata a les municipals de l’any que ve. Es una gran oportunitat per participar dels afers públics, d’una manera honesta, generosa i eficient. Tots tenim idees de com podria funcionar millor un determinat servei públic, o com es podria millorar un equipament, o com organitzar més activitats. Entrar en un ajuntament pot fer realitat tot el que , sovint, es critica però no es fa res per solucionar-ho.
Vull també aclarir una idea preconcebuda, mal explicada o dita amb mala fe que presentar-se per un partit suposa posar-se a les seves ordres i perdre tota independència o autonomia a l’hora de governar o formar part de l’oposició. En absolut. La meva llarga experiència en el PSC, en diferents càrrecs, avala que mai el partit ha dit què havia de fer en el meu poble. Mai se li ha dit a cap regidor o alcalde com havia d’actuar i què havia de votar, en tot el referit al municipi on actua. Sempre hi ha hagut plena llibertat per decidir el més adequat.
I presentar-se sota el paraigües d’un partit, sí facilita la feina de l’alcalde o regidor, en el sentit que troba recolzament, assessorament, i escalf en les decisions que li tocarà prendre. Se li facilita la feina, se li troba informació i documentació que pot necessitar per actuar millor, i passa a formar part d’una família entregada a millorar la vida dels seus conciutadans.

Anem cap unes eleccions municipals en un temps de crisi aguda, i ara és quan més fa falta persones entregades, il·lusionades i disposades a treballar pels més necessitats. Des d’un ajuntament es poden solucionar moltes coses, perquè es coneixen millor i estan més a prop. Així, doncs, ànims als qui sentin la necessitat d’aportar el seu gra de sorra, segur que poden ajudar a millorar el tros de món on ens ha tocat viure. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?