Saturday, October 11, 2014

 

DIVERSOS ROBATORIS EN ELS DARRERS DIES - BORREDÀ




DIVERSOS ROBATORIS A CASES DE PAGÈS – BORREDÀ
Tanquem la setmana amb uns quants incidents per robatoris a diverses cases de pagès tant de Borredà, com d’algun dels pobles veïns.
Per aquest motiu em vaig posar en contacte amb el cap de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra a Berga, en primer lloc per informar-lo directament i en segon lloc per acordar algunes actuacions immediates que evitin la repetició de fets semblants.
Per part dels Mossos , s’incrementaran els serveis de vigilància, en tot el terme municipal, durant el dia, vist que els robatoris van tenir lloc en plena llum del dia. Per part de l’ajuntament, el compromís és d’avisar tothom a incrementar la vigilància, denunciant furgonetes desconegudes, o persones en actituds sospitoses.
Estem en plena temporada de bolets i la presència de persones, i furgonetes és habitual, però veure’n algunes de molt properes a cases de pagès, ha de fer sospitar d’intencions no relacionades amb la collita de bolets. I davant, la sospita, millor avisar que no deixar-ho córrer.
També, demanem a tots els veïns de dintre i fora del nucli urbà, incrementar les mesures de protecció de la casa. En primer lloc, evitant deixar eines, vehicles o altres materials fora de la casa, totalment desprotegits. Els lladres , tant els hi va bé, robar bicicletes, com ha estat el cas, o xerracs, soldadors, aixades, etc. Tot ho poden aprofitar per després mal vendre-ho a qualsevol lloc.
Les cases, sempre tancades amb clau i forrellat, i si convé posar-hi alarmes, o estudiar per on s’hi poden introduir amb facilitat, de manera que les reixes, dobles portes, filats, etc, han de ser habituals en tots els indrets de fàcil accés. I mai tenir diner a la vista o en llocs habituals.
En resum, la primera feina ens pertoca a nosaltres, complicant la vida als lladres, en segon lloc estar vigilants i desconfiar de la proximitat de persones que a vegades poden arribar per comprovar si a la casa hi ha algú. I en tercer lloc, tinc el compromís dels Mossos d’Esquadra d’incrementar la vigilància. En quart lloc, en cas de robatori és molt important denunciar-lo perquè en tinguem notícia i informació i es pugui fer un seguiment de la ruta que han emprès els lladres i poder-los atrapar.
Fins ara, estàvem lluny dels llocs habituals pels lladres, però quan han esgotat un territori van cap a un altre, més confiat. Ara, ens ha tocat a nosaltres, i m’agradaria que comprovessin que els hi posem molt difícil.
Atenció, doncs, i la millor manera d’evitar robatoris és la prevenció. Dintre el poble s’ha fet un pas molt important en els darrers anys, i pràcticament mai ningú deixa la porta oberta, o té altres vies per entrar a la casa. Ara toca, fer-ho fora del poble, en tot el terme municipal, la protecció ha de ser màxima. I repeteixo, en cas de sospita fonamentada, avisar al 112.
Borredà, 12 d’octubre de 2014.

L’alcalde, Joan Roma i Cunill.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?