Thursday, October 23, 2014

 

BORREDÀ - VENDA FÀBRICA DE BAIX- NOTA DE PREMSA

NOTA DE PREMSA – TEMA VENDA FÀBRICA DE BAIX – BORREDÀ
Avui apareix en diversos mitjans de comunicació la noticia sobre la continuïtat de la causa contra l’alcalde de Borredà i dos ex – regidors, en relació a la venda de la Fàbrica de baix, un edifici situat a l’entrada del poble i que va ser motiu de compra per par de l’ajuntament, l’any 1993 i venda l’any 2000.
L’any 2006, el grup de CiU va presentar diverses denúncies contra l’equip de govern municipal,una d’elles relacionada amb la venda d’aquesta finca. Aquesta denúncia es va tramitar davant el Jutjat de Primera Instància de Berga, el qual va proposar l’arxiu per no trobar-hi cap fonament. El fiscal va recórrer l’arxiu, i va considerar imputar l’alcalde i dos ex – regidors per un suposat delicte de prevaricació, per tots tres, i un de falsedat per l’alcalde.
Creiem que a l’igual que l’any 2009, el Jutjat de Berga va decidir l’arxiu, també s’aconseguirà en segona instància, amb l’aportació de les proves documentals demanades i les informacions corresponents. La consideració de prevaricació rau en considerar que la venda de la Fàbrica de baix es va fer per via directa, amb l’acord per majoria simple, quan requeria majoria absoluta que en el cas de Borredà és de 4 regidors. El que cal saber és que la proposta de venda es va fer en el ple ordinari de desembre de 2000, per unanimitat. I que en el ple de març de 2001, es va donar informació complementària de la venda, i fou aprovada per 3 (PSC) i 2 (CiU).
En el plec de defensa presentat el passat mes de juny s’especifica aquest acord, així com altres documents probatoris del correcte procediment emprat per l’ajuntament i estem convençuts de que serviran per aclarir els interrogants de fiscalia.
Cal tenir present que l’operació es va aprovar a finals de 2000 i es va materialitzar l’any 2001, i que s’emmarcava amb la voluntat de l’ajuntament d’aconseguir noves activitats industrials en el poble, després d’haver perdut tota la indústria tèxtil que donava feina a tothom.
Al final de tot l’operació va ser positiva pel municipi, i en tot moment es va mantenir informat a tothom, mitjançant el butlletí municipal.
Acompanyem, l’escrit de defensa en el qual es pot comprovar el correcte funcionament de l’ajuntament i demostrem les actuacions dutes a terme per l’equip de govern.
Borredà, 23 d’octubre de 2014.

L’alcalde, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?