Tuesday, September 30, 2014

 

EN TERRES IGNOTES



EN TERRES IGNOTES.
Si algú no sabia ben bé què significava entrar en Terres Ignotes, té avui la demostració clara d’on ens trobem. Fent servir el símil mariner que tant li agrada al nostre President , hem iniciat un nou tram de navegació sense brúixola, havent perdut la carta de navegar, amb el timó espatllat i el vaixell fent aigües...no està malament com a repte per un govern que suposadament ha de liderar un país.
I a l’altra banda, tenim un altre govern, encantat amb el repte que se li ha posat en bandeja al davant. Un govern en hores baixes pel conflicte de la retirada de la modificació de la Llei d’avortament, per una economia que no acaba d’arrencar i per un bon nombre de problemes i conflictes en àmbits ben diferents, i es troba, amb un pols d’un territori que ha fet servir per les seves batalles territorials. Magnífic, ara té la gran ocasió de demostrar la seva força, contundència i convertir-se en l’adalid de la defensa de la legalitat vigent, i sotmetre el govern díscol i castigar els rebels...
Fa uns dies ja vaig exposar que amb lideratges mediocres és impossible que les coses puguin acabar bé. Tenim dos presidents incapaços de maniobrar i reconèixer la més pura realitat: cal redreçar el rumb i trobar una entesa per no posar en perill la convivència a Catalunya i en tot l’Estat. Ara seria el moment de trencar la situació i fer una proposta valenta, imaginativa i ràpida. Posar en marxar la Tercera Via, la única que pot resoldre el conflicte.
I és que el panorama és molt endimoniat per a tots els ciutadans, i molt especialment pels qui tenim càrrecs institucionals. Dos es barallaven i el tercer va rebre. Aquest tercer son els ajuntaments, sotmesos a unes pressions brutals, amb exigències que res tenen a veure amb les seves competències i que a partir d’avui seran vigilats , controlats i supervisats des de tot arreu. Per uns i per altres, però resulta que a nivell estatal, qualsevol moviment considerat favorable a la Consulta / Referèndum serà portat a nivells insospitats.
I en aquest punt els alcaldes tenim un greu conflicte al davant, però no menys dura és la situació dels secretaris municipals i tots els funcionaris. Voldria aclarir pels qui no estan avesats als temes municipals que en els processos electorals els alcaldes som irrellevants. Es a dir, no pintem res més que convocar un ple extraordinari perquè el secretari apreti una tecla de l’ordinador i tregui una proposta d’elecció de membres de les meses electorals...fora d’això la nostra feina, aquí acaba. La resta depèn o depenia de les Juntes Electorals de zona, i dels secretaris municipals que ordenaven la paperassa, ordenaven la col·locació de meses, cabines, senyalització...

La perplexitat de veure com els periodistes en general, i el propi govern de la Generalitat, considera els alcaldes com figures primordials del procés, demostra desconeixement, ignorància o mala fe. O tot plegat. Tots els alcaldes sabem que a partir d’avui, qualsevol ordre que donem , en relació al procés queda supeditada a la legalitat vigent estatal. I que el seu incompliment comporta greus acusacions, de greus conseqüències. Ara, voldríem escoltar el President Mas i amb ell a la Vicepresidenta , per rebre instruccions de com es pot continuar el procés, sense vulnerar la legalitat. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?