Tuesday, September 02, 2014

 

BORREDÀ - COMIAT DE LES GERMANES DOMINIQUES

COMIAT DE LES GERMANES DOMINIQUES DE BORREDÀ
El diumenge passat, dia 31 d’agost, les darreres dues germanes dominiques que quedaven a la Llar del Pare Coll de Borredà, es varen acomiadar del poble per marxar cap altres destins, una vegada acordat el tancament per part de la Congregació, per falta de personal.
Fins el mes passat, eren 5 les germanes dominiques presents a la Llar. Aquesta és la xifra mínima per mantenir oberta una llar, però l’envelliment de totes elles va aconsellar el tancament, a data 31 d’agost d’enguany. Així es tancava una etapa plena de servei i acolliment a la gent del poble, amb l’ús d’unes instal·lacions que han exercit unes molt bones funcions en diferents nivells.
En motiu d’aquest comiat, la Mare Provincial, acompanyada d’altres membres de la Congregació va anar a missa major, i a la sortida l’alcalde de Borredà, Joan Roma, va manifestar la pena pel comiat, i l’agraïment per tots aquests anys d’estada en el poble. També va aprofitar el moment per exposar l’interès de l’ajuntament a que l’edifici i instal·lacions de la Llar puguin tenir continuïtat, en benefici del poble i d’entitats serioses i responsables. Es va acordar tenir una primera reunió dintre d’un parell de setmanes, deixant clar que l’ajuntament donarà el màxim de facilitats per adaptar l’edifici a les activitats que s’hi vulguin dur a terme.
Cal tenir present que les Germanes Dominiques arribaren a Borredà el 1886, amb una molt llarga trajectòria, fins a finals dels anys 50 en que varen marxar per tornar ara fa 34 anys. La Llar havia estat parvulari i escola, i ha servit de lloc per fer-hi exercicis espirituals, tallers , celebracions i commemoracions, així com lloc de colònies. Precisament l’entitat Colònies a Borredà, de Berga, ha tingut en aquesta Llar la seva ubicació tradicional. Per aquí han passat centenars de nens i nenes, cada any, fent ús de les instal·lacions de la pròpia llar i de les municipals, just a tocar la zona esportiva.
Borredà, tanca una etapa històrica, amb un sentiment d’agraïment i tristesa. Agraïment per tot el que han fet pel poble, i tristesa per posar fi a la seva presència. La seva presència en el poble era grata, i servicial, i la capella acollia serveis religiosos en dies que l’església estava tancada. Les trobarem a faltar, però les recordarem sempre amb gratitud i esperit de servei.

Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?