Tuesday, August 12, 2014

 

POSAR ORDRE A LA RIERA DE MERLÈS - art. La Rella

POSAR ORDRE A LA RIERA DE MERLÈS.
Hem parlat ja moltes vegades a les pàgines de La Rella de la situació caòtica que es viu a la Riera de Merlès, durant l’estiu, a resultes de l’ús i abús que molta gent fa d’un lloc per banyar-se. Totes les masses, piquen, i en aquest cas la concentració de moltes persones en un tram, relativament curt de riera, provoquen danys considerables en el medi natural. I si a més, moltes de les persones es comporten de mala manera, el resultat és el previsible.
Doncs bé, aquest any hem iniciat un recorregut , previsiblement llarg, però sense retorn, a favor de la preservació i regulació de l’ús de la riera. De fet, varem començar anys enrere però amb una lentitud exasperant i ara, de la mà de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà hem millorat la coordinació i la feina concreta, de manera que ja tenim col.locats cartells informatius al llarg de tota la riera, hem posat contenidors en 3 punts concrets per facilitar la recollida, hem repartit fulletons informatius, hem fet ús de les xarxes socials per avisar dels canvis, etc, etc. En resum, ja ningú podrà dir que no sap que es troba en un espai protegit, i que si està protegit no s’hi poden fer determinades actuacions, i que tot ha de quedar net...
Ara bé, una vegada donada la informació, cal passar al segon nivell: el del control i la sanció. Aquests dies he estat voltant per tota la zona, i parlant amb els residents, m’han informat de l’arribada de gent en AUTOCARS. Subratllo la paraula autocars, perquè només a persones molt poc prudents i desconeixedores del territori se’ls pot ocórrer entrar en un camí rural, estret, amb revolts complicats i amb un Pont de Roma, de pas restringit per amplada i pes, i fer-ho sense més reflexions. En casos com aquestes, la retirada immediata del carnet, una sanció exemplar, i portar-lo davant dels tribunals està més que justificat.

I no ho ha fet un únic autocar, sinó diversos en diferents dies, per la qual cosa tinc ganes de trobar-ne un ,algun dels dies que volti per la zona. Es més, ho he comunicat als Mossos d’Esquadra perquè estiguin atents davant la greu situació que es pot crear en un camí en que dos vehicles normals ja tenen espai reduït per creuar-se, què pot passar si un dels vehicles és un autocar. Però, a banda d’aquesta novetat, continuem tenint el problema habitual de deixalles per tot arreu. He d’esperar uns dies per comprovar l’efecte dels cartells, dels contenidors, de la banderoles i altres elements informatius. I al setembre serà el moment de fer balanç, i preparar la campanya de l’any vinent, més intensa i extensa, per aconseguir reduir la presència humana, i salvaguardar l’espai . No podem estar satisfets de la situació actual, però sense cap mena de dubte hem avançat força, en la bona direcció . El temps i l’acció constant ho demostrarà. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?