Wednesday, August 20, 2014

 

ESPLÈNDIDA FESTA MAJOR - BORREDÀ 2014



ESPLÈNDIDA FESTA MAJOR – BORREDÀ 2014
Aquesta matinada de dimecres dia 20 d’agost, ha tancat l’edició 2014 de la Festa Major. Una festa, iniciada el passat divendres a la mitjanit, i que ha complert tot el dens programa , preparat per l’associació Borredà de Festa.
Un programa molt ambiciós, d’alta qualitat i diversitat. Com és costum, he parlat amb molta gent del poble i de fora, i la satisfacció és generalitzada. Per pròpia experiència sé el difícil que resulta planificar molts mesos abans, quins han de ser els espectacles principals, com combinar activitats per a grans i petits, quins son els millors horaris per cada acte, etc.
La segona edició de la Festa Major, a càrrec de Borredà de Festa, ha estat tot un èxit, i demostra el bon encaix entre organitzadors procedents de dues generacions diferents. Demostra també l’encert de l’anterior Comissió de Festes, de donar pas a una nova colla organitzadora que donés nous aires, nous reptes, noves propostes a una Festa Major, molt concorreguda per gent del poble i de fora, com hem pogut comprovar els dies principals de la festa.
També ha resultat un encert el canvi d’ubicació de l’escenari, evitant el tancament del carrer de Berga, i donant un ambient més obert a tota la Plaça Major.
A nivell econòmic, aconseguir un lleuger superàvit en un pressupost de despeses de prop de 26.000 euros, era un repte i s’ha aconseguit, gràcies també a que l’amenaça de pluja no ha espatllat la festa, cap dels dies, malgrat diversos ensurts. En aquest apartat, és evident que treballar tot l’any per obtenir fons propis, permet disposar d’un pressupost molt més elevat per la Festa Major que si només s’hagués de confiar en els ingressos dels 4 dies de festa.
Vull destacar molt especialment el bon ambient de festa de tots els dies de la Festa Major, Uns dies sense incidents, de bon rotllo, de diversió sana i participació en tots els esdeveniments, fins i tot en els dies previs a la Festa Major amb uns exercicis de Zumba. L’encert en passar les sardanes a la tarda per evitar la calor del migdia, o la trobada de colles geganteres, un sopar popular en dilluns per relaxar la festa i permetre una nit de descans, etc, formen part d’una bona combinació , adaptada a tots els públics.
I en quan als actes de nit, la qualitat i diversitat s’han vist recompensades per una assistència massiva de gent, amb ganes de participar i passar-s’ho bé.
En resum, aquesta Festa Major ha suposat la consolidació d’una formula iniciada l’any passat, i que promet encarar noves edicions amb expectació i interès.
Felicito, doncs, a tots els components de l’associació sense afany de lucre BORREDÀ DE FESTA, i agraeixo a tots els voluntaris i col·laboradors que fan possible i viable la organització de tantes i tant variades activitats. Igualment aquest matí he felicitat a la brigada d’obres i als components del Pla d’Ocupació, l’esforç en tenir net el poble a primera hora del matí i estar sempre disposats a actuar quan fa falta. Gràcies a tots per una nova edició de la Festa Major de Borredà.

Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?