Monday, July 07, 2014

 

EL PSC VOL FER POSSIBLE I VIABLE LA CONSULTA DEL 9N- art. Nació Digital Solsona

EL PSC VOL FER POSSIBLE I VIABLE LA CONSULTA DEL 9N.
El proper diumenge dia 13 de juliol, els 20.800 militants del PSC aniran a votar per elegir el Primer Secretari del partit, en substitució de Pere Navarro. L’únic candidat que ha aconseguit els 2.000 avals per presentar-se ha estat Miquel Iceta, que de fet n’ha presentat més del doble. Això sol, ja demostra que molta gent li ha fet confiança i espera un canvi substancial en la manera de portar el partit i afrontar els reptes presents i de futur, fins la celebració del proper Congrés nacional. Els qui el coneixem de molt a prop sabem de la seva capacitat de treball, el seu ampli coneixement de la realitat catalana i espanyola, i la claredat i contundència en els seus plantejaments. De ben segur els ciutadans agrairan aquestes qualitats.
De fet, la seva entrada en acció ha estat fulgurant i àmplia en tots els mitjans de comunicació, ja abans de poder exercir de màxim dirigent del PSC. Ahir mateix va manifestar el total desacord amb la pregunta que el president Mas va “inventar” de cara la consulta del dia 9N. Va deixar clar que amb aquesta pregunta no anem enlloc. Més ben dit, no anirem a votar perquè no compleix amb les regles mínimes de claredat ni s’ajusta a la legalitat vigent. Es una doble pregunta que presenta dificultats a l’hora de ser interpretada i recomptada, cosa inacceptable des de tots els punts de vista. A banda que envaeix competències que no li son pròpies, per part de la Generalitat. Toca, doncs, canviar-la per una altra que s’ajusti a la futura Llei de Consultes de Catalunya, actualment en tramitació en el Parlament de Catalunya i que serà aprovada dintre de pocs dies. Aquesta llei, es portarà al Consell de Garanties Estatutàries perquè els seus membres estudiïn i dictaminin si s’ajusta a l’Estatut d’Autonomia, o no. Si la resposta és afirmativa, el PSC , la votarà amb total entusiasme.
Quedarà, doncs, un tema important, com és proposar una nova pregunta que s’adapti a la nova Llei. Ell en proposa una que va formular ahir mateix i que diu: “Vol que el Govern negociï amb les institucions de l’Estat un acord que garanteixi el reconeixement del caràcter nacional de Catalunya, un pacte fiscal solidari i un blindatge de les competències en llengua i cultura? “ Aquesta pregunta, llarga en la seva exposició, permet una resposta clara , contundent i curta com és habitual en tots els referèndum: sí o no. Aquesta pregunta podria ser la adequada , dintre del marc de la futura Llei de Consultes que pot entrar en vigor a principis del mes de setembre d’enguany. L’acceptació d’aquesta proposta per part de tots els partits permetria resoldre el desig de votar de tots els catalans i ho podria fer, dintre de la legalitat, i emplaçant el govern català i l’espanyol a modificar les seves relacions, mitjançant una reforma constitucional que reguli el nou encaix de Catalunya dintre d’una Espanya federal. I tots plegats, dintre una UE que igualment ha d’anar cap a la federalització.

I per fer-ho possible el mateix diumenge dia 13, els socialistes votarem el qui ha de ser el proper Secretari General del PSOE, en els candidats ( Madina, Sánchez o Pérez Tapias) .  Tres bons candidats, un dels quals assumirà la màxima responsabilitat en el segon partit del país, en uns moments especialment difícils i complicats. La conjunció del canvi a Catalunya i a Espanya permet confiar en aconseguir prou sintonia per resoldre no solament la problemàtica territorial sinó també la defensa de l’estat del benestar, clarament en perill, per les polítiques del PP. Entrem, doncs, en un moment apassionant, pels socialistes, però també per a tots els ciutadans. Ben aviat podrem veure canvis substancials a tots els nivells. Canvis que alguns ja han començat, però en vindran molts altres. Aquesta onada s’emportarà moltes de les velles polítiques, controvèrsies i maneres de fer i actuar. Temps al temps.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?