Wednesday, June 18, 2014

 

RESPOSTA AL TREBALL DELS NENS I NENES - ESCOLA BORREDÀ

JORNADA D’ESCOLA VERDA – BORREDÀ 2014 – MILLOREM ELS ESPAIS DE TOTS.
El dilluns dia 17 de juny vaig rebre les explicacions i un exemplar del projecte de l’Escola Verda, sota el títol de MILLOREM ELS ESPAIS DE TOTS. Agraeixo i felicito la feina feta i passo a detallar els compromisos que agafo com Alcalde, respecte a temes que proposeu millorar, i explicar quines coses no podrem fer i perquè:
PISTA VERDA.
-La xarxa de les porteries es podrien arreglar. En comprarem de noves en un mes, però el principal problema ve de que els que fan de porters s’hi pengen i les fan malbé.
-Els pals de les porteries estan rovellats. Els contractats en el Pla d’Ocupació està previst que netegin i pintin totes les porteries, baranes, bancs, etc, en els propers mesos.
-Pintar el terra i les ratlles de la pista. Es molt complicat i car perquè no ho pot fer la brigada d’obres. Ha de ser una empresa especialista. Demanarem preu, però aquest any, no. Segurament ho podríem fer l’any vinent.
-Les tanques estant rovellades. Com ja he dit, tot es netejarà i repintarà properament.
- Es podrien posar cadires. Les cadires no son pràctiques, el que tenim previst és posar uns quants bancs a la part superior de la pista, darrera les barres de fusta. Està previst per aquest estiu.
- Posar més papereres. De moment pensem que n’hi ha prou perquè no es juga gaire en aquesta zona. I cada paperera comporta la seva neteja, canvi, etc, i per tant les mínimes indispensables.
- Posar més brides. Això sí que ho farem.
LA FONT DEL TENNIS.
-Arreglar el mur. Aquesta part es farà tota nova. El mur va a terra i farem un magatzem, en una part i un jardí i parc infantil en l’altra part i sobre el magatzem. Ho volíem fer aquest any, però ho hem aplaçat per d’aquí a 2 o 3 anys.
-Arreglar les escales. Es farà quan es faci tot nou.
-Posar cartell per no entrar gossos. Estarà posat la propera setmana.
-Que la font es renovi. També es farà quan tot es faci nou.
- Posar ciment darrera. També es farà quan tot es renovi.
- Podar l’arbust. Ja està fet.
-Les baranetes posar-les noves. També es farà quan tot es renovi.
PARC INFANTIL.
-Canviar el tobogan. Ja s’ha netejat i pot durar uns anys més.
-Plantar més arbres. No ho podem fer perquè l’espai ha de quedar molt lliure degut a que cada joc necessita un espai sense cap obstacle. Hi obliga la normativa de parcs infantils.
-Posar algun joc més. No podem perquè la normativa obliga a que tots els jocs tinguin molt espai lliure al voltant.
- Restaurar la data i netejar-la. Això em comprometo a fer-ho aviat.
-Arreglar la fusta del banc. També es farà molt aviat.
-Accés per persones amb mobilitat reduïda. Impossible poder-ho fer perquè el desnivell es tant gran que no s’hi pot posar cap rampa. Per això volem fer un parc infantil nou i molt més gran al costat de la pista de tennis.
PARC DEL CEMENTIRI
-Canviar els contenidors de lloc. De moment impossible perquè no tenim alternativa. El que volem fer quan tinguem diners és soterrar-los, però a la sortida del poble molta gent li va bé de deixar les coses quan marxa cap a Barcelona. I també per la gent que viu a prop.
-Posar un mur més alt. L’any que ve farem nova l’entrada del poble i un tram del carrer Manresa. També està previst arreglar una mica aquest jardí.
-Posar un pas de vianants. Està previst posar-ne un aquí i dos més , més amunt en direcció a Ripoll. Es farà a finals d’aquest any o principis de l’any vinent.
-Arreglar les esquerdes del banc de pedra. Es farà però no durarà gaire perquè l’arbre necessita espai i tornarà a esquerdar el mur.
-El cordill a la pedra. Ho farem.
-Cal netejar més. Es neteja molt però a vegades hi va gent que no es comporta bé, i embruta més del compte, però cada dia la brigada d’obres repassa tot el poble.
-Arreglar el mur del camí. Ho farem.
PLAÇA MAJOR.
-La font raja massa fort. Es que té molta pressió i no és fàcil regular-la.
-Arreglar l’empedrat. Ho farem però quan fem tota la Plaça Major nova. Ja tenim un projecte per renovar tota la Plaça, a l’igual que altres carrers del poble. La previsió és poder-ho fer dintre de 3 o 4 anys. Mentrestant si veiem que alguna pedra surt massa o està feta malbé la canviarem.
-El cartell deteriorat. L’arreglarem.
- Fixar bé la paperera. Ho farem.
-Posar paperera al costa de l’ajuntament. No és una bona idea perquè a vegades hi tirin coses no adequades i embrutaria l’entrada de l’ajuntament.
-L’entrada ajuntament i a l’església no tenen accés a persones  amb mobilitat reduïda. Es molt difícil resoldre aquest problema perquè no hi ha espai per posar una rampa que no superi el 7% de pendent tal com obliga la normativa. En el cas de l’ajuntament no hi ha problema perquè solucionem tot directament, sense que les persones hagin de venir personalment, de manera que ens poden trucar per telèfon, o enviar un correu, i els responem i els portem els documents a casa seva. Pel que fa l’església, l’alçada és molt complicada de solucionar i estem estudiant amb el Bisbat la possibilitat de posar-hi una plataforma amb un sistema hidràulic. Això de totes maneres no depèn de l’ajuntament sinó del Bisbat.
- Al cartell posar-hi on és l’escola. Aquests cartells s’han de canviar tots, perquè son ja vells. Quan hi posem els nous, ja ho indicarem.
-Pintar els aparcaments. Es farà dintre de poc amb l’equip del pla d’ocupació. Es farà el pintat de tot el poble,.

PETANCA
-Totes les observacions que plantegeu les tindrem en compte , de manera que netejarem , pintarem i arreglarem el que feu constar.
-Les pintades es netegen cada 3 o 4 mesos perquè hi ha algunes persones que no respecten aquest espai, i això ens obliga a actuar-hi tot sovint.

Bé, com podeu veure la major part de les observacions les tindrem en compte i seran arreglades dintre de molt poc temps, n’hi ha d’altres que de moment encara no es poden fer, però les tindrem en compte de cara el futur.
Gràcies de nou per la feina feta, i us encoratjo a continuar-la fent en els propers anys. Rebeu una molt cordial salutació.
L’Alcalde – President


Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?