Thursday, June 05, 2014

 

ESCALADA DE DESPROPÒSITS

ESCALADA DE DESPROPÒSITS
Sovint es diu que els catalans ens movem entre el seny i la rauxa, ben cert, però en aquests moments podríem pensar que una part dels càrrecs institucionals i de partit, es mouen entre la tonteria i la estupidesa. M’explicaré.
Arrel de l’abdicació del Rei, nombrosos càrrecs institucionals i de partit, consideren arribat el moment de proposar la República com qui canvia de cotxe. Ja en vaig parlar ahir, i no repetiré arguments. Avui, vull parlar d’un allau de declaracions, debats i propostes respecte el futur Rei d’Espanya, Felip VI i els títols i honors que li comporten a ell, o a la seva successora la Infanta Leonor. Com podrem constatar alguns alcaldes, i molts altres seguidors, han iniciat una escalada de despropòsits difícils d’igualar.
Si comencem per Girona, l’alcalde s’ha afanyat a dir que el títol de Príncep de Girona, s’hauria de suprimir, anul·lar, suspendre o no tenir-lo en compte. Considera que no està legitimat o no hi ha consens perquè el pugui ostentar. Déu meu, a qui se li ocorreix decidir si un títol el pot mantenir o no, el pot utilitzar o no, si va lligat a la Corona des del moment que es va atorgar. I quin flac favor fa a la ciutat, deshonorant un títol que li dona projecció i nom, a més de ser la seu de la Fundación Principe de Gerona, amb una notable incidència en el món de les beques a projectes innovadors. I quina falta d’educació, tacte, visió institucional o respecte per l’ordre establert demostra aquest alcalde.
Però, una actitud tant “valenta” havia de tenir seguidors. Només faltaria, perquè quan s’obre la veda de seguida apareixen altres protagonistes que volen emular al primer. I així ha estat en el cas de Montblanc, amb el títol de Duc que ostenta el Rei. També aquí considera que aquest títol no l’hauria d’utilitzar. I continuem amb Balaguer, el títol de Senyor de Balaguer, tampoc li sembla bé a l’alcalde que pugui ser mantingut...Per tant, ja tenim que alguns volen que ni Príncep, ni Duc, ni Senyor...falta el títol de Comte de Barcelona que de moment l’alcalde no ha sortit a reclamar la seva devolució o anul·lació. Esperem sigui l’únic que trenca aquesta dinàmica increïble.
Quan un govern perd el nord, és lògic que també el perdin alguns dels seus ciutadans il·lustres de títol, que no tant de fets. Ho veiem cada dia en multitud d’ocasions històriques, una demostració clara de la mediocritat que impera en amplis organismes, institucions i sectors. Així no anem enlloc. Més ben dit així no ens en sortirem per molt que alguns vulguin treure pit pensant que fan la gran heroïcitat. Però si aquests son els grans inductors , no he vist, una reacció valenta de membres del PSC. M’hagués agradat veure declaracions valentes i contundents dels grups municipals socialistes, defensant els títols que els prohoms de CiU tiren per terra. Estem en uns moments de falta de valentia, de falta de coherència i honestedat política, de fer política en majúscules. Es una de les raons de la crisis institucional que patim a Catalunya i a Espanya. La mediocritat s’ha imposat i una certa covardia a plantar cara a la situació que veiem. I ja ningú diu res si alguns van més lluny i proposen portar a Plens Municipals la declaració de “persona no grata” o altres estupideses.

La política de respecte, moderació, prudència, el famós seny està perdut, congelat o esperant millors temps. Es una llàstima perquè si els càrrecs institucionals haurien de donar exemple, i no en donen, que no esperin respecte de la ciutadania. En els casos exposats, els alcaldes i qui els han secundat han tingut una gran ocasió de callar. I puix que han parlat , altres han perdut la ocasió de defensar la història de la seva ciutat, i el caràcter comprensiu, acollidor i respectuós dels nostres avantpassats. No ens queixem si la gent després no ens considera a l’alçada de les circumstàncies per conduir-los i governar-los. Llastimosa escalada de despropòsits, que de ben segur, no pararà, encapçalada per un comportament impensable del president Mas. Una cosa porta l’altra.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?