Friday, June 13, 2014

 

ARA ES L'HORA DE DONAR EL PAS ENDAVANT


ARA ÉS L’HORA DE DONAR EL PAS ENDAVANT.
Demà, diumenge tindrà lloc un Consell Nacional molt diferent de com l’havíem imaginat i esperat. Oficialitzarà la renúncia de Pere Navarro, i amb ell tota l’executiva quedarà cessada, i es formalitzarà una Comissió Gestora per conduir el partit fins el Congrés extraordinari i urgent que ha de permetre l’elecció d’una de nova. Si alguns buscaven complicar la vida del Primer Secretari i la de tot el partit, ho han aconseguit.
Hem pogut veure i constatar dos anys i mig de mesquinesa en una part de membres de l’executiva elegida en el passat Congrés. Pere Navarro va creure que fent de la integració i el diàleg, una de les seves divises, n’hi hauria prou per acordar fidelitat al projecte i treball en comú. Es va equivocar, ell i nosaltres. Hi ha persones que no varen acceptar el resultat del Congrés i es consideren dipositàries de la veritat i la deguda interpretació dels estatuts i els principis del socialisme. Davant aquests visionaris, res a fer.
Es poden permetre trencar amb els principis més sagrats de la democràcia i anar per lliure. Els he escoltat al llarg de tot aquest temps i l’afany de protagonisme, l’egolatria que porten, i l’ambició personal, no els permet seguir els compromisos del partit. Es pensen estar cridats a més altes responsabilitats i poden justificar tot el que fan perquè tenen la veritat absoluta. No s’han parat a pensar en l’immens dany causat, en el pèssim exemple donat al conjunt de la militància, ni en la destrossa causada a nivell electoral.
Tot el dolent ha estat producte de la manca de lideratge de Pere Navarro, i havia de marxar per poder aspirar a recuperar les essències que ells defensen aferrissadament. No es paren a pensar en la feina feta pel Primer Secretari ni en les difícils circumstàncies en que les ha dut a terme. Sense Secretari d’Organització, des de ben aviat, amb conflictes permanents a nivell de Grup Parlamentari, amb membres de l’executiva que el traïen constantment, amb filtracions des de la pròpia executiva, amb declaracions constants en mitjans de comunicació que els esperaven amb delit, amb intervenció de vells càrrecs de partit i institucionals, mal avinguts a passar a un segon terme, amb trencament de la disciplina i la ètica més fonamentals... de tot hem vist.
Bé, doncs, ara que tota aquesta gent DONIN UN PAS ENDAVANT, i es presentin com a candidats a Primer Secretari. Que presentin una alternativa a l’actual funcionament del partit i la defensin en el Consell Nacional de demà, i en futures reunions dels òrgans del partit o en assemblees externes. Que vinguin a dir-nos com s’ha de portar el partit, qui està disposat a formar una nova executiva, diferent a l’actual. Que exposin els canvis de tota mena que farien per recuperar la confiança perduda. Que diguin com ha de funcionar un Grup Parlamentari, en el qual qui vulgui voti el que li sembli, perquè son ells els que han demanat llibertat de vot en tot el que creuen necessari...Ara volem escoltar la seva veu, però sobretot volem siguin conseqüents i donin la cara, però sobretot mostrin la valentia de presentar-se com alternativa.
Quan fàcil és criticar, destrossar un projecte, entorpir el funcionament d’una executiva o d’un grup parlamentari. Quan fàcil és matxacar un Primer Secretari, i anar a mitjans de comunicació a criticar a tort i a dret. Ara els volem tenir al davant i escoltar-los, però sobretot els volem veure com presenten la seva alternativa, en càrrecs, projectes, i objectius. Que ens expliquin les relacions que volen tenir amb el PSOE, la seva posició envers l’embat sobiranista, el dret a decidir, etc, etc, Ara és l’hora que donin un pas endavant. I VOTEM. Tots els militants volem votar, en sufragi universal i comprovar la representativitat dels candidats o candidates. I que deixin clar si acceptaran els resultats expressats democràticament o tampoc en faran cas. Si continuaran en el partit , cas de perdre, o marxaran. I si es queden, respectaran el resultat de la majoria. Estem cansats d’ il·luminats, egòlatres i torpenidors del que han estat els principis bàsics del PSC des de la seva fundació. No volem intèrprets dels nostres principis, sinó gent que els compleixi, en connivència amb tots els que formem part de la gran família socialista. Ara, volem que parlin en el lloc que els correspon i presentin alternativa on s’ha de presentar, i votem. Veurem quina credibilitat i seguiment tenen. No podem continuar com fins ara, i tots els militants volem deixar les coses clares i obrir una nova etapa en que no es repeteixin les imatges i actuacions vistes. Ànims, doncs, i estic convençut que el partit retrobarà el seny i el bon govern que sempre l’ha caracteritzat.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?