Thursday, May 22, 2014

 

ESPLÈNDIT ACTE CENTRAL DE CAMPANYA


ESPLÈNDIT ACTE CENTRAL DE CAMPANYA.
Feia anys no assistíem a un acte central de campanya de tanta intensitat emocional i densitat de missatges positius. Un acte que ens va portar als primers anys de democràcia propers al gran esclat del 82, amb la victòria del Partit Socialista amb els millors resultats de la seva història.
Amb un Pavelló totalment ple a vessar, l’ambient es va mantenir al llarg de totes les intervencions dels nombrosos oradors. No era fàcil intervenir, i encara menys mantenir l’interés, durant les 2 hores de míting. En varem sortir satisfets, perquè varem constatar que existeix el referent socialista, a Catalunya, a Espanya i a Europa. Que malgrat tots els problemes i conflictes a casa nostra, el PSC té un futur ple d’esperança i oportunitats. I que en poc temps la gent comprovarà com la nostra posició és l’encertada i la única possible.
Però també la gent veurà com hi ha una altra Europa possible, molt diferent de la que hem viscut fins ara, de la mà dels conservadors. Ahir, tots els intervinents hi varen fer referència, però no és igual que ho digui un candidat nou, o que ho digui Martin Schulz, o Manuel Valls o Felipe González. En poques paraules varen deixar clar que el socialisme europeu vol governar per aplicar mesures radicalment diferents de les preses fins ara, i que l’austericidi no pot continuar, perquè porta a la deflació i a l’empobriment general de tota la UE.
Vaig trobar molt encertat l’ordre d’intervencions, perquè cadascú va poder expressar la parcel·la sota la seva responsabilitat. Tindrem dos nous eurodiputats prou preparats, prou joves i amb prou empenta com per portar iniciatives pràctiques i adients. A diferència d’altres partits, no enviem candidats a una jubilació daurada, sinó joves preparats per presentar i defensar alternatives agosarades, en un moment especialment important. I a continuació escoltar el Primer Secretari, a la veterana Elena Valenciano, o a Martin Schulz, va ser un plaer. Varem oblidar les penes , els atacs i les incomprensions envers el nostre partit, i ens varem transportar cap un futur ple de grans oportunitats i esperances. I l’entrada en escena de Manuel Valls, el seu domini de l’escenari, una magnífica oratòria amb una sàvia combinació de català, castellà i francès, va suposar una injecció de moral immensa. I finalment, un tancament de luxe en la persona de Felipe González, feia somiar amb la victòria de diumenge. Quina llàstima no haver-lo tingut de president de la Comissió Europea. Quina frescor i claredat de missatge desprenen les seves paraules. Quina comprensió per la situació del PSC i quina joia comprovar el seu recolzament a Pere Navarro i al diagnòstic de que la nostra proposta serà la que resoldrà el conflicte en el que estem immersos.
Francament, és la primera vegada que tot un acte central manté l’atenció i la vibració entre oradors i assistents. Dues hores intenses i extenses, per tornar a casa amb les bateries carregades, per encarar la recta final.
I per la meva part, a nivell personal, vaig tenir la satisfacció de ser entrevistat per la Televisió francesa que seguia al Primer Ministre. A l’entrada uns reporters buscaven algú que parlés bé el francès i vaig poder respondre diverses preguntes sobre la personalitat de Manuel Valls. Es un polític fascinant, des de ben jove. Li he seguit la trajectòria i vaig escoltar les seves intervencions davant l’Assemblea Nacional i el Senat. Ahir varem poder comprovar el poder de convocatòria que té i la claredat de les seves propostes. Amb aliats com ell podem transformar la realitat europea.

Queda clar, doncs, que estem en el lloc que ens pertoca i que malgrat tots els atacs i conflictes interns i externs, tenim un gran futur per davant. Esperem resultats de diumenge i ja tindrem ocasió de reprendre l’activitat habitual , amb noves energies.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?