Thursday, May 29, 2014

 

BORREDÀ- PRESENTADA DENÚNCIA ALS MOSSOS D'ESQUADRA, PER PINTADES



PRESENTADA DENÚNCIA ALS MOSSOS D’ESQUADRA, PER PINTADES.
Avui, dijous dia 29 de maig, l’alcalde de Borredà, Joan Roma Cunill, ha presentat denúncia davant la Comissaria dels Mossos d’Esquadra a Berga, per una nova pintada feta la passada nit, a la paret de la casa coneguda per Cal Canrubí ( Cal Camprubí). Casa situada al final del carrer de la Font, cruïlla amb el Camí de la Roca, entrant per la carretera de Sant Jaume de Frontanyà.
Aquesta és la segona pintada en les darreres setmanes. Una d’anterior es va fer a la paret sud del cementiri municipal i en les dues es feia referència al nom de l’alcalde. No hem volgut esperar a una tercera, per presentar denúncia per quan un fet com aquest suposa un atemptat contra el patrimoni municipal ( cas del cementiri municipal) i contra la propietat privada ( cas de Cal Canrubí) , però a més suposa una despesa important per l’ajuntament, per quan la brigada d’obres ha de destinar un material especial per poder treure les pintades, i unes hores de feina.
A més, el fet de tractar-se de pintades sobre pedra vista, fa més difícil la neteja i suposa un atemptat contra el paisatge , en un poble que té en el turisme la principal font de riquesa.
El tipus d’espray negre, i el tipus de lletra son molts similars en les dues pintades i tot fa suposar que estem davant un mateix autor o autors. En un poble petit ens coneixem tots, i es tenen sospites sobre qui ha pogut fer-les.
De totes maneres, seran els Mossos d’Esquadra els encarregats de posar en marxa el dispositiu pertinent per intentar castigar l’autor del delicte que hem denunciat. I pocs dies enrere varem poder constatar l’eficàcia dels Mossos, en la investigació d’un fet totalment reprovable, com va ser dipositar un cabirol mort a la porta de l’església. Els Mossos varen descobrir l’autor d’aquest fet, i seran ells els encarregats de tramitar la denuncia pertinent.
A partir d’ara qualsevol nou acte de vandalisme, atac al patrimoni municipal o particular, o incompliment de les conductes de civisme, comportaran la immediata denúncia davant els Mossos d’Esquadra, quan aquests siguin competents o davant els Tribunals , en la resta de casos.
Borredà, sempre s’ha caracteritzat pel respecte a tot i a tots, i no serà ara que algú vulgui trencar aquesta convivència i respecte.
Borredà, 29 de maig de 2014.

L’Alcalde – President, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?