Friday, May 30, 2014

 

APASSIONANTS RESULTATS- art. Regió 7APASSIONANTS RESULTATS
El poble sempre té raó i els resultats s’han d’acceptar com expressió del que pensen en el moment de votar. No s’hi val a fer interpretacions estranyes, o fer extrapolacions , en funció d’estratègies d’equilibri que només entenen els qui les fan.
La clatellada rebuda pels socialistes ha estat clara i contundent, tant a nivell català com espanyol, i en el moment oportú. Sincerament , un resultat menys dur hagués estat poc afavoridor, respecte la necessitat de replantejar tot el projecte de cara el moment present i futur immediat. Per tant, em congratulo de la reacció immediata produïda per aquests resultats. Un partit de govern no fa mai un canvi profund estant en el govern. Es el pas a la oposició, i uns mals resultats electorals els que propicien el replantejament dels lideratges, dels projectes i les estratègies de futur. En això, estem. Ha arribat el moment de trencar amb inèrcies del passat, plantejar canvis de model, connectar més i millor amb la gent del carrer, inventar noves formules de participació i sobretot buscar objectius per garantir un model social, creïble i sostenible. Fàcil de dir, complicat de trobar, perquè el projecte socialdemòcrata , aquí i a Europa està en crisis. Ja es trobarà, sempre s’ha aconseguit en els més de cent anys de vida.
Estic satisfet perquè per primera vegada, la mateixa nit electoral, i sobretot l’endemà, tant el PSOE com el PSC han anunciat canvis substancials d’immediat. La renúncia de Pérez Rubalcaba, i convocatòria de Congrés extraordinari pel 19 i 20 de juliol és una mesura adient i contundent. I tot seguit, convocatòria de Primàries obertes per elegir candidat a les generals. I en el Congrés hi haurà ponències, noves propostes i projectes que prenguin nota de les aspiracions de la gent, enmig de la pitjor crisis dels darrers cinquanta anys.
I a Catalunya, convocatòria de Consell Nacional extraordinari ,d’aquí a dues o tres setmanes per emprendre canvis profunds a diferents nivells, tant de l’executiva com del projecte. Una bona decisió, en un moment en que alguns ex dirigents i càrrecs institucionals plantegen marxar, o ajuntar-se amb alguns ja marxats. Tant de bo, siguin conseqüents i ho facin. Sincerament, ens coneixem tots en el partit, i provoca vermellor escoltar els arguments de molts d’ells, per justificar la seva marxa. En comptes d’explicar les veritables raons, lligades als càrrecs que ostenten o han ostentat, a egolatries mal portades, o a recol.locacions en altres formacions, intenten justificar-ho amb el procés sobiranista ( del qual poc temps enrere havien renegat) , o sota mesures populistes que intenten aprofitar. Bon vent els apreti cap altres destins, perquè ens alliberen de posicionaments, mesures i comportaments que no compartim.
L’espai socialista existeix i existirà mentrestant hi hagi injustícies, pobresa, falta de llibertats individuals o col·lectives, desequilibris socials, etc. D’aquí que el partit socialista, a Catalunya, Espanya, a la UE o arreu del món, té raons d’existir. Per recuperar l’espai perdut, només cal ser conseqüents i posar al dia, les estructures, els objectius, la manera d’explicar-los i arribar-hi. I posar al capdavant les persones adients per tenir la credibilitat i eficàcia requerides. Un gran i apassionant repte que tot seguit emprenem. D’aquí que els resultats de les europees hagin estat adequats per avançar en aquest camí. Ja tindrem ocasió de parlar del que han significat per la resta de forces polítiques, la totalitat de les quals hauran de fer apostes similars, si volen sortir-ne indemnes.<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?