Tuesday, April 08, 2014

 

REFERMAR POSICIÓ DEL PSC

REFERMAR POSICIÓ DEL PSC.
Un debat llarg, intens, i amb profunditat diversa en funció dels oradors  i dels partits als quals representaven. Vaig trobar poc encertat el plantejament dels representants del Parlament de Catalunya, que podien haver preparat les intervencions amb un millor fil conductor, per aprofitar el limitat temps de que disposaven i poder complementar el discurs de cadascun. Suposo que les opinions seran molt diverses i contradictòries, en un tema que ja ho és de per si mateix.
Suposo que com tots els militants, em preocupava el to i el contingut del discurs que faria Rubalcaba. Queda clar que té un cap privilegiat i és capaç de fer un discurs contundent, creïble i amb continguts de gran alçada. D’autèntic home d’estat, i ahir ho va demostrar a bastament, tant en la primera intervenció, com en la segona, plena d’arguments i sinceritat. Plena també de reconeixement cap el PSC al  qual va defensar i recolzar en nombroses ocasions, deixant clar el que tots ens juguem en aquest tema.
No pretenc fer una crònica del ple perquè es pot llegir i escoltar en tots els mitjans de comunicació. Per mi el que importa és constatar si la nostra posició es manté després del debat. I crec sincerament que una altra via és possible, més ben dit, és recomanable i indispensable. La aposta per la modificació de la Constitució ha de fer camí i aconseguir l’encaix adequat de Catalunya dintre Espanya, i tots plegats dintre de la UE, a la vegada convertida en els Estats Units d’Europa. I la primera gran ocasió que se’ns presenta son les eleccions europees del 25 de maig. Un bon resultat del partit a Catalunya i Espanya, pot suposar un canvi de tendència i animar els catalans a apostar per la via que recolzem.
Es decebedor veure la falta de pluralitat en els mitjans de comunicació. Cada dia podem constatar-ho en la majoria de mitjans, on imperen tertúlies sense representació de la diversitat del país, i noticiaris on apareixen posicionaments totalment sesgats de determinades forces polítiques. Aquest bombardeig constant i permanent fa el seu efecte i produeix la sensació de discurs únic, davant un tema de gran complexitat i sensibilitat.
Tornant a casa nostra, considero que el PSC ha fet una magnífica tasca de preparació del debat, i ens hem vist representats en les intervencions de Pérez Rubalcaba. Les visites a Catalunya, les entrevistes amb Pere Navarro, l’acció constant dels diputats dintre del Grup Parlamentari Socialista, han donat els seus fruits i ha aconseguit trencar la imatge d’un PSOE jacobí, nacionalista espanyol, i poc comprensiu envers les justes reclamacions de Catalunya. Ahir em vaig sentir còmode amb el seu discurs, i sobretot es va situar molt per damunt de les intervencions de la majoria , per no dir tots, els intervinents.

Ens queda molt per fer, en un any especialment complicat per tothom. Ha d’imperar el respecte per totes les posicions, però hem de fer un immens esforç per refermar la nostra posició i proclamar que la solució federal, és la millor i única possible. Espero i confio en que en aquest camí no tornem a trobar gent interessada a espatllar el projecte. Es massa important el que hi ha en joc, i estar al costat de l’executiva, és fonamental per reforçar el missatge i mostrar la nostra convicció. Felicito tots els qui han fet possible el resultat d’ahir, i la cursa continua.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?