Monday, April 14, 2014

 

13 TV I LA CONFERÈNCIA EPISCOPAL - Nació Digital Solsona

13 TV I LA CONFERENCIA EPISCOPAL.
Un dels grans problemes del debat Catalunya – Espanya, és l’existència de mitjans de comunicació molt poc propensos al diàleg, a la informació verídica i neutral, i al respecte per les opinions i decisions de totes les parts. La falta de pluralitat en el món de la informació fomenta el desconeixement, primer, i la permanent controvèrsia, després, de manera que l’espiral de crítica i atacs va creixent de forma indefinida, fins esdevenir insuportable. Un dels principals problemes en el debat actual, és la incomprensió, l’arrogància i en molts moments, el despreci pel debat català, vist amb ulls totalment deformats.
El que anomenem el Madrid (polític )lligat al PP , res a veure amb  els ciutadans de Madrid o de la resta d’Espanya, es permeten pontificar sobre qüestions que no coneixen, o que els hi arriben deformades per aquests periodistes, ficats a agents de la desinformació . Fan molt de mal perquè aixequen sospites, i infundis que queden com a certs, quan son invencions totals. Estic cansat de veure-ho i escoltar-ho en mitjans determinats.
Qui llegeixi La Razón, el Mundo, o miri Intereconomia (ara no visible a Catalunya), o 13 TV, s’emportarà una idea de Catalunya radicalment diferent de la realitat.  He llegit i escoltat coses tant inversemblants que semblaria que ningú podés creure-se-les. Error, sempre hi ha qui es creu tot el que surt o s’explica en determinats mitjans de comunicació i donen peu a emprendre accions que no tenen cap fonament verídic.
Però si això és cert fora de Catalunya, també aquí tenim una immensa falta de pluralitat. La crisis s’ha emportat moltes publicacions , i altres estan amenaçades i han d’emparar-se en el poder per aconseguir subsistir. Això vol dir no tenir les mans lliures per opinar i contradir als qui presideixen les institucions del país. I els mitjans públics de la Generalitat, aquí, i del govern central, allà , no es caracteritzen precisament per la seva objectivitat , de manera que les opcions  crítiques tenen moltes dificultats per arribar a la gent. D’aquí al pensament únic hi ha un curt camí.

Però, la raó del títol d’aquest escrit és que on es pot comprovar la parcialitat de les opinions, la falta de pluralitat, el descarat ús de qualsevol fet, per extreure’n conclusions fora de tot lloc, és en un canal amb un 51% propietat de la Conferència Episcopal. Parlem de 13 TV. I si mirem els fonaments de la seva creació hi trobem: “ Su programación se basa en la difusión de los valores y credo de la Iglesia Católica, y se centra en contenidos para todos los miembros de la familia. ...”. Recomano mirar-la cap al vespre, i escoltar alguna de les seves tertúlies, per comprovar quan diferent és la realitat. Estaria bé que el Sr. Bisbe de Solsona, manifestés la seva opinió respecte un mitjà de comunicació que planteja els temes amb una virulència increïble i exposa els temes de Catalunya amb una visió fora de tota realitat. El que necessitem ara i sempre és equanimitat, objectivitat i sobretot respecte per totes les opinions i posicions.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?