Wednesday, February 05, 2014

 

PENSAR EN ELS MILITANTS I VOTANTS



PENSAR EN ELS MILITANTS I VOTANTS.
Cada dia que surt algun dels nostres embolics en els mitjans de comunicació, em trasllado mentalment a qualsevol dels pobles de Catalunya, per imaginar què pensa, què sent el nostre Regidor /a, en una zona rural, allunyada, i poc propensa a votar socialista. Com pot aguantar autèntiques estupideses, impròpies de càrrecs polítics o institucionals, quan ell/ella, es troba confrontat a múltiples dificultats per exercir el càrrec, i ha entregat bona part del seu temps lliure, en la defensa d’una societat més justa i més equilibrada ?
No és just actuar, sense pensar en les conseqüències d’aquests actes sobre militants i votants socialistes escampats per tota la geografia catalana. No és just, ni és de rebut, causar angoixa i preocupació a centenars de càrrecs institucionals que , amb carnet o sense, representen el PSC en centenars d’ajuntaments d’arreu del país. Persones que han apostat per garantir el progrés en multitud de municipis, després de dificultats de tota mena, i que ara contemplen com uns pocs causen un dany immens.
Fins ara, era norma de la casa, mantenir els debats, confrontacions i discussions a nivell intern del partit. Una vegada exercit el vot, l’acord era respectat i posat en pràctica. Era impensable exercir de govern i oposició al mateix temps a l’interior de la Comissió Executiva, o en el Consell Nacional. I encara menys, aparèixer com opositors a decisions del partit o del grup parlamentari. La fiabilitat del partit estava fora de tot dubte i el compliment dels acords era marca de la casa.
Hem de retornar als orígens i això no implica cap retrocés ni cap renúncia als nostres principis bàsics elementals. Al contrari, els nostres documents continuen tenint plena vigència i la disciplina i rigor han d’impregnar les nostres actuacions. Que ningú vulgui emmascarar el debat sobre pluralisme, contradient-lo al compliment dels principis de democràcia.
Vist el panorama català, sense cap mena de dubte , el PSC és el partit més flexible i més obert a permetre corrents d’opinió en el seu interior, però d’aquí a pensar que els acords dels òrgans de govern poden ser qüestionats i desobeïts ,hi ha un abisme. L’abisme que ens separa dels qui no creuen en l’autentica democràcia.
Es lamentable veure qüestionada la Direcció del Partit, o el paper del Primer Secretari, Pere Navarro, quan estan fent una feina realment delicada en uns moments especialment complicats. Els qui tenim o hem tingut càrrecs de responsabilitat sabem de les dificultats en moments tant excepcionals com els actuals. Ara , més que mai, hem de ser curosos en les accions, declaracions i actuacions públiques perquè la imatge del partit no en surti perjudicada. Que tothom pensi, en el conjunt del partit, i no oblidi la repercussió de les seves accions. Tots els mitjans de comunicació estan atents a qualsevol moviment nostre, i la responsabilitat és de tots.
Ens devem als nostres militants i votants, i tots exigeixen serietat i responsabilitat. El país té problemes enormes que mereixen tota la atenció i dedicació. Deixem de banda històries internes i batalles estèrils, i dediquem-nos al que toca. I per això varem elegir una executiva i un primer secretari que tenen tota la legitimitat per exercir la tasca encomanada i acordada pels òrgans pertinents. De ben segur que regidors, alcaldes, i el conjunt de la societat ens ho agrairan.

Joan Roma, President Consell Fed. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?