Monday, February 24, 2014

 

NO MÉS PROMESES, VOLEM REALITATS - art. Nació Digital Solsona


NO MÉS PROMESES. VOLEM REALITATS.
Cada vegada que el Conseller d’Empresa, Felip Puig, passa a una certa distància de Solsona, li ve al cap el compromís de portar una empresa que compensi els llocs de treball perduts pel tancament de Tradema. Fa pocs dies va tornar a passar, i de nou va exposar l’existència de 4 o 5 projectes, sobre la taula.
Ningú els ha vist ni en sap res més. Hem de confiar en la seva paraula i fer un acte de fe, però comença a semblar una presa de pèl. Els antics treballadors estan a punt d’esgotar el subsidi d’atur, i sentir cada 3 o 4 mesos que el Conseller del ram, proclama la imminent arribada d’una nova empresa amb molts llocs de treball, produeix desconcert, primer, i una sensació estranya, després.
Fa prop d’un any, el mateix Conseller deia que l’empresa elegida tenia problemes de finançament, però estava en vies de solució. Ara, l’excusa és el canvi de tarifació en les energies renovables ( impulsada pel PP amb el vot a favor de CiU) a nivell de Madrid, la que ha obligat a repensar i refer el projecte “solsoní”.
No és seriós jugar amb les ànsies de tornar a treballar de tots els antics treballadors de Tradema. Si es té una empresa disposa a instal·lar-se, donem-li les facilitats i diguem clar, i sinó es té, es diu. El que no pot ser és dir que n’hi ha vàries i no n’arriba cap. Estem en temps de greu crisis, i molts dels antics treballadors no han buscat altres alternatives a la vista de les expectatives que se’ls hi ha donat de tornar a treballar. A més, en una empresa del mateix ram. No del mateix producte de Tradema, però sí lligada a l’aprofitament forestal. Es evident i ben cert que Solsona té una situació estratègica a nivell forestal, per quan està en ple territori de boscos.
A més, les instal·lacions de Tradema estan molt ben situades i prou àmplies com per acollir una central de biomassa, de potència mitjana. El parc de fusta és immens i la possibilitat de donar servei a habitatges privats i equipaments públics, clara i contundent. Es cert que s’han modificat les condicions tarifàries, però el govern català pot introduir alguns avantatges propis per Catalunya.
En fi, sigui aquest el projecte o altres que ningú ens ha explicat, el que convé és posar fi a la incertesa. I costa de creure que el Conseller tingui més d’un projecte sobre la taula. En tot cas, si és cert, que els animi i els ajudi a implantar-me a la comarca. Solsona, com molts altres pobles i ciutats, ha frenat el seu creixement, i acollir una nova gran empresa significaria sortir de la incertesa actual.

Per part del PSC, informo de que portarem aquest tema al Parlament per demanar precisió, concreció i serietat al Conseller. Una de les prioritats de tot govern és vetllar per l’equilibri territorial i el Solsonès necessita un impuls per evitar quedar enrere. I recordarem els compromisos del govern en matèria de reindustrialització. Fins ara, només paraules i paraules. El que volem son fets, realitats, palpables. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?