Monday, January 13, 2014

 

UN PARTIT DE GOVERN NO ES POT ABSTENIR


UN PARTIT DE GOVERN NO ES POT ABSTENIR.
Estem a pocs dies d’un nou repte pel PSC i en un nou conflicte entre Catalunya i la resta d’Espanya, de la mà de CiU i ERC, amb els afegits d’ICV i la CUP.
La posició del PSC va quedar clara en la resolució del Consell Nacional, convocat expressament per tractar un tema d’aquesta rellevància, i aquesta resolució ens obliga a tots els militants, a assumir-la i actuar en conseqüència.
Un debat tant ampli, tant obert, i tant àmpliament aprovat, semblava no haver de donar peu a cap mena de posició diferent, ni a qüestionar-ne la legitimitat. La democràcia té unes regles de joc clares i precises, i obliga a acatar-les a qui en ella creuen. Doncs, tornem a tenir intèrprets capaços de voler trencar la legitimitat, sota conceptes grandiloqüents, per avalar les seves posicions.
Quan la claredat és meridiana, el debat transparent i les raons contundents, no necessitem intèrprets. No volem “salvadors” de les arrels socialistes, ni “conductors” del PSC diferents dels que varem elegir en el Congrés del partit.
El Parlament de Catalunya celebrarà Ple extraordinari el dijous dia 16, i el PSC va decidir quin havia de ser el vot dels diputats i diputades del Grup Parlamentari. El vot ha de ser NO a la petició d’autorització de celebració del referèndum, pel dret a decidir, que pels peticionaris és un referèndum per la independència. Els arguments per aquest vot negatiu, ja varen ser exposats, debatuts i votats pel Consell Nacional, màxim òrgan del partit, però qui tingui algun dubte sobre els fonaments de la posició del PSC li recomano vivament l’article de Miquel Iceta que apareix avui en El Periódico, i que pot llegir també a la blogesfera socialista ( com tots els seus).
I francament posats l’article de Miquel Iceta, i el de Joan Ignasi Elena, un a costat de l’altre, no tenen color, ni per contingut, ni per profunditat , ni per argumentació, deixant clar el magisteri d’Iceta, al costat de la buidor d’Elena.
Venir ara a impulsar una abstenció, en un partit de govern com ha estat, és i serà el PSC, significa desconèixer les arrels del partit. Som partit de govern i un partit de govern no es pot abstenir, i menys en un tema fonamental com el que tractem. Ja sabem que és incòmode, provoca crítiques, rebuig en una part dels partits i la població...però, és que no recordem quants anys varem ser titllats de “botiflers”, tot i tenir en el partit els més provats defensors de les llibertats de Catalunya ?
No podem estar al costat dels immobilistes del PP i C’s, però tampoc al costat del bloc independentista que vol “forçar” la democràcia i les regles de joc que ens hem donat en aquests prop de 40 anys de democràcia.
Els membres del Grup Parlamentari Socialista, representen el partit i la seva gent. No son parlamentaris per mèrits individuals, sinó ho son en representació de tots els votants. El partit s’ha pronunciat. El seu pronunciament ha de ser respectat, i qui no compleixi amb aquesta regla elemental de democràcia ha de deixar el partit, i donar pas a qui mereixi confiança. Els socialistes volem votar, però volem fer-ho respectant la legalitat. Sense legalitat no hi ha legitimitat. El dia 16, en el Parlament, es debatrà sobre els fonaments de la legalitat. I els fonaments estan continguts en la Constitució i en el Estatut d’Autonomia de Catalunya, que ningú vulgui interpretar-los al seu gust i conveniència.

Joan Roma, President del Consell Fed. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?