Tuesday, January 21, 2014

 

ANEM PER FEINA



ANEM PER FEINA.
No pot ser que tot el país estigui pendent dels debats, votacions, mobilitzacions, etc, al voltant de la consulta, i deixem en un segon pla els problemes reals de la gent. Cada dia tenim exemples de la greu situació de les persones. Hem de posar aquest tema com a prioritat, total i absoluta, i sortir cada dia amb crítiques a l’actual funcionament, les carències i les alternatives.
Trobo molt encertada la iniciativa de l’ajuntament de Terrassa, seguida d’un gran nombre d’altres ajuntaments socialistes, en matèria de penalitzar els pisos buits, propietat de bancs i caixes ( o antigues caixes). Per aquí anem bé. Aquest és un exemple valent i innovador que ha posat el tema a les primeres pàgines.
Sóc conscient que el PSC no té cap mitjà de comunicació proper i tots es guien per les qüestions de “moda”. Fins ara tocava cada dia parlar del dret a decidir, i no hi havia espai per a res més. Es evident la felicitat de CiU quan li surten escàndols que pot tapar mitjançant altres noticies, més grates, però és la nostra obligació portar els temes essencials a la tribuna pública.
Per tot arreu estem veient el deteriorament del sistema sanitari, traduït en llistes d’espera enormes, tancaments de quiròfans, disminució de serveis, etc, la qual cosa motiva una greu inquietud , a nivell personal i general. Tothom té parents, amics, pendents d’operacions o visites mèdiques, i tothom es queixa dels enormes retards o la reducció de prestacions que abans eren normals.
A nivell de serveis socials, podem veure la supressió de moltes ajudes a col·lectius realment necessitats, tallers per discapacitats que tanquen, residències que no poden sobreviure, etc. El resum realment és inquietant i no es veu el final. No hi ha perspectives de millora en mesos ni en anys, en alguns aspectes.
Bé, doncs, el Grup Parlamentari ha de poder fer actuacions agosarades per portar aquests temes al plenari, i sobretot mobilitzar els col·lectius afectats perquè a cada sessió hi hagi rebombori gros a fora de l’hemicicle com perquè interessi als mitjans de comunicació.
He estat parlamentari i sé per experiència pròpia que els mitjans de comunicació parlen del que els interessa i no del que realment passa al Parc de la Ciutadella, però ara tindrem un cert temps de pausa en el debat sobiranista. Espero. Ja sé que no és segur però hauria de servir per tractar aquests altres temes. Els de cada dia, per demostrar que el govern els tapa amb el debat permanent del dret a decidir. Tot tindrà un final, però no podem esperar al mes de novembre per estar callats en aquests temes de conflicte diari, dels ciutadans per sobreviure.
Es punyent veure com persones van de contenidor en contenidor buscant menjar, o coses per vendre. I això ho havíem vist en les grans ciutats, ara ja es veu en pobles mitjans . I molts sabem dels problemes dels serveis socials municipals, però també de Cáritas i Creu Roja per arribar a tothom. Prop d’un quart de milió de ciutadans catalans no cobren res. Toca ser imaginatius i radicals en les crítiques i en les propostes. Primer en les crítiques perquè no veiem el govern Mas fent plans agosarats per resoldre aquest tema. Toca , doncs, criticar i sobretot proposar. Sancions pels pisos buits, ha estat un bon detonant. Ara toca pensar en com aconseguim que com a mínim un membre per família tingui un ajut de supervivència, fins que la crisis sigui menys greu. Impostos a grans fortunes, recàrrecs en determinades rendes, etc, i sobretot persecució al frau fiscal. Escoltar les xifres del frau fiscal, indigna enormement. Pensar que amb una més gran eficàcia, la majoria de retallades no s’haguessin hagut de fer, és increïble. Per aquí caldria començar. En fi, deixem enrere el debat únic, i anem per feina. Demanem compareixences de Consellers, interpel·lem al govern i apostem per treure els colors de CiU i ERC. La gent ho agrairà i els militants ens sentirem molt ben representats.

Joan Roma, President del Consell Fed.XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?