Tuesday, December 31, 2013

 

UNA MICA DE SERIETAT, SI US PLAU



UNA MICA DE SERIETAT, SI US PLAU.
La fugida endavant d’Artur Mas, li ha fet perdre el sentit del ridícul i posa Catalunya en una situació molt incòmode a tots els nivells.
Porto mesos pensant en si realment la direcció de Convergència creu en la possibilitat d’assolir la independència, o es limita a gestionar el temps com bonament pot. Una altra cosa és ERC que deslligada del govern es permet emprendre un camí sense ruta prefixada, però disposada a improvisar tant com faci falta. Sense manies, sense prejudicis, sense por al ridícul ni al fracàs. Son com son, i així es comporten.
Ara bé, aquesta cursa de despropòsits ha de tenir un final, i el veurem a no gaire tardar. Un final que no pot ser altre que la constatació d’un fracàs, amb la consegüent frustració col·lectiva, difícil de gestionar, complicada de remuntar.
En el moment que estem, em demano com estaríem els militants del PSC si continuéssim al costat d’aquesta gent. Es evident que la nostra situació és complicada, criticats per totes bandes, ens toca resistir i persistir en els nostres arguments. No és fàcil donar una resposta breu a les peticions d’altres militants i simpatitzants que consideren més adient haver continuat al costat del grup impulsor del sobiranisme, tot i saber que estar condemnat al fracàs.
Es més fàcil estar amb la colla, elogiada per la majoria de mitjans de comunicació catalans, propers al govern de CiU que no rebre constants crítiques i atacs des d’aquestes mateixos mitjans. Alguns militants proposen seguir l’exemple d’ICV , que tot i no ser independentista, se’n va amb ells per evitar les crítiques. I a l’hora del referèndum, sinó es pot fer, sempre es podrà donar la culpa als “altres”, i quedar bé.
El problema d’actuar d’aquesta manera és la falta d’ètica i serietat que això suposa. Es situar-se del cantó d’enganyar a la gent, per evitar les crítiques actuals. No deixa de ser un acte de clara covardia, impensable en un partit seriós com és el PSC. Amb un comportament com aquest, tindríem una vida més tranquil·la a dia d’avui, però patiríem les conseqüències en el dia de demà. No seria honest en un partit de govern, que vol tornar a les principals institucions del país. Es millor afrontar la situació i avisar dels perills que comporta la fugida endavant d’Artur Mas i els seus socis.
I de fet, tot anirà molt més ràpid del previst. Una situació com la que vivim no té recorregut. Es pot enganyar la gent durant un cert temps, però els dies passen, les setmanes transcorren i en poc temps ens posarem en un moment de no retorn , a nivell de consulta.
Si ha quedat clar que no es podrà fer, vol dir que el govern Mas no podrà iniciar cap dels tràmits indispensables per dur-la a terme. Ni oficialitzar un cens electoral propi, ni comprar tot el material electoral, ni constituir juntes electorals, ni... Les paraules son buides sinó van acompanyades de fets concrets. I no hi ha marge de maniobra.
Tampoc a nivell de PSC tenim més marge de maniobra que el de mantenir-nos dintre la legalitat. Cap alcalde pot incomplir la legalitat vigent, i en cap cas podem participar en un acte il·legal, com seria una consulta fora del marc legal vigent. Ni material municipal, ni funcionaris, ni treballadors, ni equipaments... En aquesta via , ningú ha pensat en la impossibilitat d’exercitar la proposta de CiU i ERC.
Son tantes les mostres de falta de serietat que el prestigi del nostre país se’n ressentirà durant molt de temps.
En aquest marc general de despropòsits hem d’evitar que el PSC s’hi vegi implicat. Toca mantenir la coherència de les posicions acordades pels òrgans del partit, i complir amb els preceptes democràtics, que obliguen a tots els qui en formem part. No pot haver-hi veus discordants ni actes contraris als acords de la majoria. Qui no accepti les decisions preses pot deixar el càrrec i marxar del partit. Ningú hi és a la força. Ja hem vist que alguns dels que n’han marxat , buscaven sortides individuals , res a veure amb posicions del partit. Deixem la falta de serietat pels altres i mantinguem la nostra.

Joan Roma, President del Consell Fed.XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?