Thursday, November 14, 2013

 

POSICIONAMENT DEL PSC - PREMI DE CULTURA POPULAR - BERGA




EL PSC AL BERGUEDÀ, LAMENTA LA RENÚNCIA DE JAUME FARGUELL, AL PREMI A LA CULTURA POPULAR.



El PSC a la comarca del Berguedà, lamenta els esdeveniments ocorreguts a l’entorn de la proposta, votació en ple, i posterior renuncia de Jaume Farguell, candidat proposat per un gran nombre d’entitats i associacions de la ciutat de Berga, al no trobar el desitjat consens que un premi com aquest havia comportat sempre.



Jaume Farguell, ha estat rival polític del PSC, en tant que membre de Convergència, alcalde de la ciutat, diputat al parlament, o president del Consell Comarcal, entre d’altres càrrecs, però la rivalitat política, mai ha estat un obstacle per arribar a acords i treballar plegats pel progrés de Berga, del Berguedà, i del país.



Durant els seus mandats, es varen aconseguir espais d’entesa en les institucions comarcals, així com en altres fòrums de debats, reflexions i actuacions, fos als inicis de la democràcia en la Mancomunitat del Berguedà, o posteriorment, en el Consell Comarcal, o en el Casal d’Europa.



Ara i aquí, però, no valorem el Jaume Farguell, polític, sinó la seva personalitat cultural. De la política està retirat, i no volem fer servir el passat, per valorar el present, ni volem actuar sota cap principi partidista. En un premi cultural, la pertinença a un partit, no ha de ser ni mèrit ni demèrit. D’aquí el nostre posicionament.



Jaume Farguell, al llarg de tota la seva trajectòria ha estat una persona especialment sensible al fet cultural, de Berga, de la comarca, i del país, en general. Preocupar-se per restauracions del patrimoni històric, com Sant Quirze de Pedret, és fer cultura, impulsar restauracions en altres municipis des del Consell Comarcal o com a diputat, és fer cultura, formar part d’Amics del Romànic, és fer cultura....



Jaume Farguell té una sòlida formació en història, filosofia, i música, entre d’altres. I aquests coneixements els ha posat al servei de Berga i els berguedans, en múltiples xerrades, conferències, presentacions, articles i publicacions, en general. Son igualment nombroses les exposicions promocionades per les institucions i organismes que ha presidit.



En tant que president del Casal d’Europa al Berguedà , ha portat el nom de Berga, de la comarca i de Catalunya, arreu del món, mitjançant agermanaments o intercanvis amb altres institucions de Suècia, Itàlia, Grècia, França, etc, etc. No en va ha estat el primer berguedà condecorat pel Rei de Suècia, pels mèrits obtinguts en la promoció i intercanvi cultural.



Es per aquestes, i per altres nombroses actuacions que varem considerar adient la proposta d’esdevenir Premi a la Cultura Popular de Berga, 2013. Honorar una persona especialment sensible a la cultura, i que al mateix temps fou el primer alcalde de la democràcia recuperada, ens semblava compatible i encertada.



Lamentem algunes de les interpretacions, retrets o excuses buscades per no donar suport a la seva candidatura. El PSC no s’hi sent reflectit, en absolut, i considera Jaume Farguell com persona mereixedora al Premi. Varem ser rivals, i podem continuar sent adversaris polítics, però mai sectaris a l’hora de reconèixer els mèrits dels altres, siguin del partit que siguin.



Berga, 11 d’octubre de 2013.



Executiva de l’Agrupació Socialista del Berguedà.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?