Monday, November 04, 2013

 

NO ARRIBA EL RELLEU DE TRADEMA - art. Nació Digital Solsona




NO ARRIBA EL RELLEU DE TRADEMA

En plena crisis de Tradema, el Conseller Felip Puig va assegurar que tenia una empresa alternativa, bona i consistent, de manera que podria absorbir la pràctica totalitat dels llocs de treball perduts.

La nova empresa havia d’entrar en funcionament al cap de pocs mesos del tancament de Tradema. Arribats a l’estiu va indicar que uns problemes de finançament endarrerien la operació però quedarien resolts en un breu termini de temps.

Estem ja entrant en el mes de novembre i no tenim noves noticies de l’empresa ni dels problemes de finançament que si l’empresa era rendible i creïble els podia haver resol el mateix govern de la Generalitat, mitjançant ajuts directes, o crèdits de l’Institut Català de Finances. No entenem , doncs, els motius d’aquest silenci que no fa presagiar res de bo.

En una petita ciutat com Solsona, el pes de Tradema era molt gran. De fet, la importància de l’empresa ho era també a nivell de comarca, i és lògica la preocupació de veure com van passant els mesos, i res de nou arriba. El subsidi d’atur dels ex-treballadors de l’empresa es va esgotant, i els nervis comencen a aflorar, sense explicacions plausibles per part del Conseller Puig.

No s’entén un anunci tant precipitat sense tenir el tema lligat. Ja no sabem si el Conseller va actuar de manera precipitada, irreflexiva o premeditada, per tancar boques i evitar mobilitzacions. En uns temps en que la gent qüestiona la serietat de molts polítics, l’experiència amb Felip Puig no és garantia de solvència.

En qualsevol cas, estic convençut de que l’alcalde de Solsona exigirà explicacions en breu, i podrem conèixer què hi havia darrera la promesa del Conseller. De fet les instal•lacions de Tradema son immenses, molt ben ubicades i aptes per acollir un bon nombre d’activitats industrials, lligades o no, al món forestal. De fet el compromís era de continuar treballant amb productes forestals, lligats a la biomassa. Em va estranyar el gran nombre de llocs de treball previstos perquè més aviat la xifra sol ser reduïda, però tot depèn dels productes a transformar.

El món de les energies alternatives és molt ampli i plural. Estaria bé que una activitat d’aquest àmbit s’instal•lés a Solsona, on ja hi radica el CTFC. Era i encara és l’esperança dels ex- treballadors de Tradema i de moltes altres persones que busquen feina.

Transcorregut un temps més que prudencial des de la darrera informació del Conseller, toca reclamar detalls de l’empresa, saber si realment les dificultats eren només de caire financer, i confirmar si la implantació és segura o no. No es pot deixar passar el temps esperant un relleu perquè finalment no arribi. La sensació de presa de pèl, pot portar a una gran frustració i a un nou descrèdit del govern de la Generalitat. Quedem a l’espera.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?