Monday, November 18, 2013

 

CONSELL NACIONAL- ES EL MÀXIM ORGAN DEL PSC ? ESTÀ LEGITIMAT ?


CONSELL NACIONAL – CLAREDAT , LLEIALTAT, DEMOCRÀCIA.

Vaig assistir al Consell Nacional, enmig d’una sensació de viure un moment històric, engrescador per una banda, decepcionant per altra. Varem escoltar intervencions de molt alt nivell polític, i profunditat democràtica, per una banda; i poca claredat, i excés d’afany protagonista, per altra. La qüestió ha quedat clara, però el problema no s’ha resolt perquè el sector “boig de protagonisme” no el vol entendre ni atendre. La crida a la fraternitat, a la lleialtat i al compliment democràtic dels acords, només va en una direcció i no en l’altra.

Només sortir del Consell, un enorme eixam de periodistes buscaven la opinió de Joan Ignasi Elena, el qual amb tot aplom va manifestar que ell mantenia les seves tesis i les mantindria en el Grup Parlamentari i allà on fos, desafiant clarament l’autoritat , ja no del Primer Secretari, sinó del principal òrgan del Partit, entre Congressos. Estic convençut de que Àngel Ros, seguirà el mateix camí. En unes declaracions ja se li va escapar la intenció d’anar per lliure. I suposo que els pocs seguidors que tenen, pensaran que aquesta és la via d’estar en un partit d’ampli espectre, obert, tolerant...

Avui també he escoltat les opinions de Quim Nadal, a la tertúlia de TV 3, un lloc en que pot pontificar sobre el camí que segueix el partit. Un mal camí segons ell. Ara que ja té el càrrec desitjat, deu creure que pot donar lliçons a tots els qui actuem dintre del partit amb claredat, lleialtat i profundes conviccions democràtiques. No sembla que el compliment dels acords, presos democràticament per qui té les competències, hagin de ser cap obstacle per “fer el que es vulgui”. Deuen pensar que van per una via de l’autopista, amb tots els vehicles en direcció contrària a la d’ells, i son ells els qui van per la via correcta...

En fi, la importància de l’acord d’ahir es pot veure reflectit en tots els mitjans de comunicació i per tant ressalta la rellevància del PSC. Qui cregui que som irrellevants, que miri la preocupació de la resta de partits catalans. Ni estem amb els centralistes, que no volen tocar res, ni amb els independentistes que volen trencar vincles, sense respectar la legalitat. Volem donar la oportunitat al poble català que expressi la seva voluntat, en un referèndum legal i acordat, sense artimanyes, sense provocacions ni moviments en fals, simplement per ganes de passar temps, i carregar-se de raons, suposadament mancades de legalitat democràtica, per l’altra banda. No podem estar en aquesta permanent indefinició estratègica.

Des d’ahir el partit té una posició clara i ferma, en el tema pel “dret a decidir” i els grups parlamentaris un mandat que han de complir. Qui se situï fora d’aquest marc, no pot continuar representant el PSC. Ha de quedar molt clara l’autoritat de la Comissió Executiva del Partit i del seu Primer Secretari. Ja no actuen per decisió pròpia sinó per encàrrec del principal òrgan del partit. Han de complir i fer complir els acords del màxim òrgan, i qui cregui que pot anar per lliure, i trencar els principis democràtics, que sigui conseqüent i se’n vagi cap un altre lloc. Que busqui un partit afí, o se’n vagi a casa sinó en troba cap.

Els militants del PSC no estem disposats a tenir alguns càrrecs institucionals, o orgànics que se situïn per damunt dels principis fonamentals del partit. Qui no hi cregui, qui no els vulgui seguir, ho té molt fàcil. Pot deixar el partit, però el que és impensable és tenir persones que no compleixin amb els preceptes democràtics.

Política és pedagogia i res pitjor que vulnerar els acords de la majoria, per interessos particulars, o visions sesgades de la realitat. I sobretot que cap dels discrepants ens vulgui donar lliçons de catalanisme, ni de democràcia. Som socialistes i catalanistes en un conjunt indestriable, i fidels seguidors dels preceptes democràtics, no solament amb paraules sinó amb fets, cosa que alguns d’ells no poden posar-se com a models.

El Consell Nacional d’ahir va aprovar la línia de la Direcció del Partit, i va reforçar la autoritat del Primer Secretari. La immensa majoria del partit compartim la proposta aprovada ahir, i ara exigim el seu seguiment i compliment. No volem interpretacions ni sortides de to que desfigurin la línia del partit, en un dels temes més rellevants del temps present.

Joan Roma, President del Consell de la FEd. XI del PSC






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?