Tuesday, November 26, 2013

 

ARTUR MAS, EL MILLOR PROMOTOR D'ERC






ARTUR MAS , EL MILLOR PROMOTOR D’ERC.

A la vista de com van les enquestes, tot indica que la gestió d’Artur Mas, afavoreix clarament les expectatives d’ERC. Si la precipitada convocatòria d’eleccions al Parlament , just fa un any, va significar una espectacular baixada de CiU, i de rebot una pujada d’ERC, semblaria que CiU hauria d’actuar d’una manera molt diferent per evitar passar a segon terme.

Per incapacitat i mediocritat res indica un canvi de rumb en el camí cap a “terres ignotes”. Artur Mas, a falta de saber què fer aquí, se’n va d’excursió a Israel i la India. Dos llocs clars de peregrinatge, per veure si li arriba la il•luminació que aquí no troba.

Mentrestant ja té qui li fa els deures i li diu per on ha d’anar. En aquest cas és l’ANC la que indica quan s’ha de fer el referèndum / consulta o com li vulguin dir, i quina ha de ser la pregunta.

Es a dir, tenim un govern paralitzat totalment, per falta de diner, i per tenir el cap en un sol lloc: el dret a decidir. I un president que ja no sap com sortir als mitjans de comunicació i encarrega una sortida a terres llunyanes per evitar preguntes incòmodes, o haver de dir , el que els altres volen que digui.

Una situació esperpèntica sinó fos tant greu la vida del país. Els qui tenim constants contacte amb l’administració de la Generalitat podem veure el grau de desànim i desorientació del personal , a nivell de tots els departaments. No tenen feina, no tenen directrius, no tenen el futur clar. Per tant, es troben en un estat vegetatiu a l’espera de millors temps.

I mentrestant tenim ERC predicant la bona nova de la consulta, i el recolzament exterior, vestit en suposicions que res tenen a veure amb la realitat. Ahir, varem poder escoltar Oriol Junqueras en el programa de Josep Cuní a 8TV i dona la impressió de viure en un altre món. Exposa, amb tota naturalitat els contradiccions del govern central sense veure les pròpies. En cap moment reconeix la complexitat del moment ni les greus conseqüències de tenir tot el país, en conflicte, sense resoldre cap dels problemes més urgents.

Tota l’acció del partit està concentrada en aconseguir fer la consulta, sense explicar quins plans tenen per poder-la exercitar. Pel govern central és ben fàcil l’actuació, o més ben dit, la no actuació. No han de fer res més que mantenir la posició contrària a permetre actuacions il•legals. I podem estar ben segurs que ningú s’atrevirà a convocar una consulta, sense cobertura legal. Aleshores, com es surt d’aquesta situació ? La única via possible és anar cap unes eleccions plebiscitàries. Que serien plebiscitàries per alguns partits, però no per altres. I que de fet tampoc arreglarien res, perquè després de les eleccions, la situació seria la mateixa que abans, perquè una declaració unilateral d’independència per part del Parlament o del Govern, no tindria cap validesa legal ni seguiment internacional , de manera que tot continuaria de la mateixa manera.

En resum, Artur Mas, i el pinyol de Convergència, han d’estar realment preocupats per haver-se ficat en un pou sense sortida. De moment els únics beneficiats son ERC per una banda i C’s per l’altra. D’aquí l’interés en els actes que organitza el PSC al voltant del federalisme perquè és la única via per desencallar la situació . Quan tothom hagi donat voltes i més voltes a les altres alternatives, la única que permet resoldre el conflicte és la federal. Per veure’ho més clar haurem d’esperar prop d’un any. Per tant , paciència.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?