Thursday, October 24, 2013

 

NETEJA RIERA DE MERLÈS






NETEJA RIERA DE MERLÈS – CAMPANYA 2013.



Finalitzat l’estiu, s’ha dut a terme una campanya de neteja en diferents dates, i per diversos col•lectius.

El tram més al nord del Cobert de Puigcercós, entre el Molí de la Farga i el Llimosell ( Les Llosses) va ser netejat per voluntaris del Refugi de la Farga, i gent d’Alpens, a finals de setembre.

I els dies 5 i 19 d’octubre l’entitat ecologista ADEFFA, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat, i la col.laboració del Consell Comarcal del Berguedà que va posar i retirar contenidors, i el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà que va oferir esmorzar, unes 50 persones ( sumades les dues jornades) va procedir a netejar els 4 punts de més afluència a la Riera.

En aquestes dues dates, la recollida va ser molt important, en volum i varietat , de tota mena de deixalles, de manera que es varen superar els 2,5 m3 d’envasos, un volum similar de deixalles i més de 100 envasos de vidre.

A banda d’aquests materials, es varen recollir restes de bicicletes, galledes, sabates,etc,etc,

El treball fet per tots els voluntaris, tant en el tram nord com en el sud, ha donat un magnífic resultat, i a dia d’avui tenim la Riera de Merlès neta.

Cal agrair la iniciativa de fer una neteja general, d’un espai protegit amb espècies autòctones que s’ha de poder preservar i evitar l’acumulació de deixalles d’impossible reciclatge per via natural.

Felicitem l’actuació duta a terme, i confiem en que l’any vinent el comportament de la gent guanyi en civisme i vigilància del medi natural. I la neteja no solament es va fer a la riera, sinó al llarg del camí rural, les cunetes del qual estaven plenes de tota mena de productes que son llençats pels conductors, en comptes de dipositar-los en els contenidors a l’arribar a destí.

A tots els participants , moltes gràcies en nom propi i dels alcaldes de la zona, i molt especialment a ADEFFA que ha impulsat la major part d’aquest treball.

Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà





Nota:

Adjuntem foto de grup de la recollida feta el dissabte dia 19 d’octubre a la zona on el CC del Berguedà va dipositar els contenidors, i on es va triar tot el recollit per posar-lo a cada lloc.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?