Thursday, October 17, 2013

 

BORREDÀ - NO AL TANCAMENT DE LA OFICINA BANCÀRIA DE CATALUNYA CAIXA
















L’AJUNTAMENT DE BORREDÀ ,INDIGNAT PER LA PROPOSTA DE TANCAMENT DE L’OFICINA DE CATALUNYA CAIXA.

Assabentats pels mitjans de comunicació de la proposta de tancament de la oficina de Catalunya Caixa a Borredà, la única existent, hem fet arribar a la Direcció de l’entitat el nostre més frontal rebuig a la proposta, i emprendrem les gestions necessàries per evitar la pèrdua d’un servei considerat essencial.

No té cap explicació que una entitat financera acordi tancar la oficina en un municipi de 600 habitants, amb una elevada presència de segona residència, i múltiples equipaments turístics.

A més, l’ajuntament des de fa anys, té un únic compte, precisament en aquesta entitat financera com exemple de fidelitat i recolzament a la seva gestió. Tots els moviments bancaris municipals passen per aquesta oficina, per un import superior al mig milió d’euros anuals.

Volem afegir que 6 anys enrere, varem acceptar una reducció de servei,de manera conjunta amb Vilada, per tal de fer més operativa i rendible la oficina. Varem acordar no obrir tots els dies de la setmana i la gent ho va comprendre i ho va acceptar. Actualment tenim servei els dilluns i dijous, atès per dos treballadors. Com és possible plantejar-se el tancament ?

La indignació creix quan tenim constància de que per volum de gestió, aquesta oficina és rendible. El moviment anual, d’un poble viu i actiu, no pot entendre una decisió com aquesta. Només decisions preses des d’un despatx a Barcelona, o a Madrid, pot justificar una proposta com aquesta.

Des d’avui mateix, ens hem posat en contacte amb responsables de l’entitat per tal de saber els arguments ( si existeixen) i les persones que dirigeixen l’entitat ( directa o indirectament) per poder-hi parlar i fer arribar, ja no la indignació sinó l’exigència de mantenir oberta la oficina.

Per un poble petit, aquest és un servei equivalent a una farmàcia, un consultori mèdic, o l’escola. Es essencial, i més en un poble amb un elevat moviment turístic, i un gran nombre de persones d’edat avançada.

Aquest matí hem emparaulat una primera reunió amb responsables de l’entitat a nivell comarcal, i tot seguit continuarem amb altres representants, de major nivell. Volem fer arribar l’exigència de no deixar tot un municipi sense oficina.

Borredà, 16 d’octubre de 2013.

L’Alcalde – President. Joan Roma i Cunill








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?