Friday, September 20, 2013

 

MISSATGES CURTS, CLARS I ACTUALS - Debat en el Parlament




MISSATGES CURTS, CLARS I ACTUALS.

La setmana vinent tenim el debat de política general en el Parlament de Catalunya. Es la gran oportunitat pel nostre Primer Secretari, Pere Navarro, per deixar clar el camí del PSC en tots els grans temes.

Tothom està cansat de tenir un únic debat, sense cap ni peus, el de la independència. S’estan dient tantes bestieses que ningú sap on és el nord. Si fem el símil mariner, Artur Mas, ja no té ni rumb, ni carta de navegar, ni brúixola, i fins i tot el vaixell ja aigües per tot arreu. Allà ell i el seu soci, Oriol Junqueras, i tota la cort que els segueix, o més ben dit, que els indica el camí a seguir.

No podem estar cada dia escoltant ximpleries, impròpies d’un governant. Sentim vergonya aliena, quan un president ignora la legislació catalana, l’espanyola, la de la UE, i es permet inventar-se qualsevol sortida per justificar el que ni ell sap com funciona. La imatge que dona el govern català és deplorable i des de l’oposició hem d’actuar en conseqüència.

Per tant, em permeto aconsellar que en la intervenció de Pere Navarro en el debat de política general, es limiti a deixar clar el camí del PSC en matèria independentista, amb un missatge molt curt, clar i contundent:

1.- El PSC és totalment favorable a un referèndum sobre el “dret a decidir” acordat, legal i vinculant.

2.- En aquest referèndum el PSC farà campanya pel no a la independència.

3.- El PSC aposta per la Via Socialista, com única viable consistent en la modificació de la Constitució, per transformar Espanya en un estat federal.

4.- El nostre model és Alemanya, i l’encaix de Catalunya, voldríem que fos el que té Baviera en la RFA.

5.- El PSC aposta per una transformació de la UE en un estat federal.



Dit això, en 5 minuts, dediquem els altres 25 minuts de la intervenció primera, a parlar de la ACTUALITAT del país.

La gent vol escoltar solucions als seus problemes, i els problemes son l’atur, la pobresa, la davallada en la qualitat del sistema sanitari, dels serveis educatius, dels serveis socials, etc.etc.

Som un partit d’esquerres, i hem de demostrar-ho en els temes a tractar. No permetem que CiU i ERC, emmascarin la seva falta de govern, en simbologia i amb baralles amb el govern central.

Aquesta és la primera gran oportunitat després de la Diada, de tancar una etapa i obrir-ne una altra, en que centrarem el nostre discurs en la gent. No en el territori. Tenim arguments, exemples i alternatives com per demostrar que aquest govern està atrapat en una estratègia que ni ell controla. No podem acceptar amb resignació una única política consistent en retallar.

Ànims, doncs a Pere Navarro, que estic segur ho farà bé. I prego als discrepants habituals, a que escoltin i sobretot callin. Si han de dir alguna cosa que la formulin en el Grup Parlamentari els que son diputats / des i sinó dintre dels òrgans del partit, però no vulguin espatllar una estratègia que consisteix en convertir el PSC en la veu dels més necessitats, i en treure el país de la paràlisis i debat únic en que està.

Joan Roma i Cunill, President del Consell Fed. XI del PSC






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?