Friday, August 16, 2013

 

UN DIA COMPLERT- FESTA DE LA PATRONA - BORREDÀ




UN DIA COMPLERT – BORREDÀ 15 D’AGOST

El dia de la Patrona, la Mare de Déu de la Popa, va ser un dia complert. Per activitats i per l’èxit aconseguit, en totes elles.

A les 11 del matí es va celebrar la Missa solemne, amb participació de la Coral de Borredà dirigida per Victor Borràs. Al final, un petit concert va cloure la part religiosa de la festa. La Coral va poder demostrar els avenços fets en aquests mesos d’assaigs, i el bon camí que li espera en el futur.

A la 1, la Plaça Major, plena a vessar va poder contemplar un nou esdeveniment cultural, amb 3 intervencions “històriques”. El Gall Radulf , va interpretar dos balls. Portava crespó negre en record de Carme Fornells d’Andreu, fundadora de l’Esbart de Borredà, i impulsora de que el poble tingués el Gall Radulf com a representació de la imagineria popular. Al final del ball, el Gall va saludar la casa on vivia Carme Pujol, la Carme de Cal Marxant, traspassada a principis d’aquesta setmana. També havia estat una activa participant en les festes del poble, molt especialment en les representacions teatrals.

I tot seguit, el grup del Casal Cultural de Dansaires Manresans, va oferir 4 primers balls, realment esplèndids. A continuació l’Esbart de Borredà, recuperat, va interpretar dos balls, pel grup dels petits, i una gran novetat: dues parelles del grup dels grans varen ballar el Ballet i Corranda de Borredà, en record de Carme Fornells d’Andreu. Per acabar, el grup de Dansaires Manresans, varen oferir 3 balls més, amb una magnífica interpretació i coreografia, acompanyada d’un vestuari igualment impressionant.

Les tres-centes persones que omplien la Plaça Major varen aplaudir les actuacions i varen apreciar l’esforç de la Regidora de Cultura, Anna Rubio, per recuperar una tradició perduda anys enrere.



I ja al vespre, malgrat l’amenaça de pluja, es va poder celebrar una nova edició de FORMATJAZZ. Una combinació de música de jazz, amb la degustació de formatges italians.

Cada edició serveix per assaborir formatges de diferents indrets. El primer els de casa, el segona any, de França, enguany d’Itàlia.

I el concert va estar creatiu, innovador, i molt ben interpretat i musicat. El títol ja era suggeridor: Els fruits saborosos ( poemes de Josep Carner) musicats i interpretats pels cinc components, amb la veu de Gemma Abrié.

Més de 400 persones omplien totalment la Plaça Major. I els 350 plats de degustació varen fer curt. Es varen esgotar, de manera que l’èxit va superar el de l’any passat. Això sol ja demostra l’afany de continuïtat d’una festa, organitzada per la Berguedana de Jazz, la Mostra de Formatges Artesanals, Ajuntament de Borredà i Formatges La Bauma.

Feia goig veure tota la Plaça Major plena, i a la mitja part, contemplar 350 persones seient per tot arreu, assaborint els formatges italians.

Així va acabar la jornada de la festa de la Patrona de Borredà, que obria la porta a la celebració de la Festa Major 2013, que començarà avui, divendres a mitjanit, una vegada acabi l’espectacle Audiència I-real, amb l’actor Toni Albà que organitza la Penya Blaugrana de Borredà. Un esdeveniment que compta també omplir de nou la Plaça Major.

Aprofito aquest espai, per felicitar com Alcalde, la bona feina feta per tots els organitzadors i encoratjar-los a continuar oferint jornades com les d’ahir, en els propers anys. I aprofito per desitjar una BONA FESTA MAJOR a tothom.

Joan Roma, Alcalde de Borredà.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?