Wednesday, August 07, 2013

 

PLANTAR CARA , AMB LA PRÒRROGA DEL PRESSUPOST ????




PLANTAR CARA AMB UNA PRÒRROGA DEL PRESSUPOST ¡!!!!!!



Tots sabem que l’element més essencial per un govern és disposar de pressupost. Ara i aquí ens volen fer creure que aquest element és prescindible. No interessa obrir aquest debat, doncs, bé, la millor solució és no tenir-ne. Es igual que el pressupost prorrogat fos elaborat i aprovat en altres temps, tant llunyans com que fou resultat del pacte entre CiU i el PP. Ara que CiU va al darrere d’ERC.

Jo no sé si des de la Generalitat es creu que la gent s’ho empassa tot i es poden dir coses sense cap mena de vergonya. En tot cas, aquesta és la impressió, perquè al mateix temps que es diu que no es farà nou pressupost, es justifica com una mesura per “plantar cara al govern central” ???. Realment, increïble. Ja em direu quina mena de joc és aquest en que el president Mas creu que el govern central en patirà alguna conseqüència. I en el mateix moment es diu que es recorrerà als tribunals el grau de dèficit autoritzat. Una mesura política es vol convertir en un afer judicial. Encara més incomprensible.

En canvi, el que no entenc és perquè no s’ha portat el govern central davant els tribunals pel suposat incompliment de les inversions compromeses per l’estat i no realitzades a Catalunya. Perquè en el primer cas, sí, i en el segon, no ?

L’embolic en que està ficat el govern Mas, fa incomprensibles aquests posicionaments, i la improvisació porta a prendre decisions precipitades i gens lògiques. Mentrestant les finances ja no aguanten més retards. Es dolorós veure com van passant els mesos i la Generalitat no transfereix cap dels deutes pendents. Ja no hi ha terminis “impossibles” perquè res ho és.

Avui he fet unes noves gestions per saber quan podrem cobrar una subvenció corresponent a l’any 2011, justificada fa prop de dos anys i mig, i ningú és capaç de posar termini. Sembla ser que podria formar part de la llista de deutes a liquidar amb la bestreta del govern central, i que si fos així, la podríem cobrar a finals de setembre. Però ningú m’ha donat cap mena de seguretat. Es pot treballar en aquestes condicions ? I si els alcaldes tenim aquests problemes, també els funcionaris de la Generalitat treballen plens d’incerteses, de manera que han de transmetre un lògic desconcert.

Ahir mateix es va publicar una modificació de terminis del PUOSC. Una altra improvisació quan molts ajuntaments ja havien començat a fer despeses de manteniment. No és el meu cas, perquè l’experiència m’ha ensenyat que no son moments per creure res que no estigui aprovat, signat i publicat. I encara així, les experiències no sempre son exemplars.

Ara, doncs, arribarem a finals d’any amb el pressupost prorrogat, i d’aquesta manera CiU i ERC es poden saltar un debat dur en el Parlament. Però, hagués estat millor dir que no en feien un de nou vist les alçades d’any en que estem, i no per “plantar cara”al govern central. Com deia el president Terradellas, en polític es poden cometre errors, però no fer el ridícul. I aquest pronunciament forma part del ridícul més immens, però com ve sent norma, encara no ho hem vist ni escoltat tot. Segur que demà o demà passat tindrem algun altre exemple.

Joan Roma, President Consell Fed.XI del PSC






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?