Tuesday, August 27, 2013

 

JA ERA HORA


Celebro l’article d’Antoni Balmon a El Periódico. Ja era hora que des de la cúpula de l’Executiva Nacional, es deixessin clares les coses , posant noms i cognoms i declarant obertes les portes per qui cregui que no està còmode en el PSC.

No volem “salvadors” en el partit, i no ens vinguin ara a parlar d’intolerància o intransigència com fa Montserrat Tura, o ens acusin de tremolor de cames, com fa Joaquim Nadal. Estem cansats també d’escoltar lliçons de personatges com Àngel Ros, i alguns pocs més que estan amb aquest grupet .

Portem 35 anys de partit, i n’hem vist de tots colors. Hem discrepat, hem debatut, hem proposat alternatives... però al final, hem combatut els adversaris amb unió i força. La disciplina, la coherència, el respecte a l’autoritat dels nostres dirigents i als acords dels òrgans de govern, havia estat “tret de distinció”, respecte de la resta d’organitzacions i partits.

No serà ara que llencem aquest bagatge perquè uns pocs puguin donar sortida a les seves frustracions, ànsies de protagonisme o recerca de càrrecs.

Si volen anar a la Via Catalana, que hi vagin. Sinó estan còmodes en el partit, i creuen que tots anem per un camí equivocat, excepte ells, que en busquin un altre, mancat de gent. I si creuen que allà poden obtenir algun enyorat càrrec, que el batallin, però ens deixin tranquils als qui creiem en el partit, i en els seus ideals.  

Però, sobretot, no ens vulguin donar lliçons de catalanisme, per no abraçar l’independentisme. Els socialistes sempre hem defensat les persones, per damunt dels territoris. Estimem la nostra terra, però no la volem contraposar a d’altres terres, ni volem enfrontar territoris ni persones. No volem aventures ni enganys. Som fills del federalisme, no d’ara mateix, sinó de sempre.

Ja sabem que seria més còmode la posició que prenen ells. Ells que volen donar lliçons de coherència i proximitat a la gent, no expliquen què passarà quan la realitat s’imposi. Quina sortida veuen a la proposta de CiU i ERC ? Es que volen trencar amb la legalitat vigent, i posar en qüestió les regles democràtiques ? No ha d’haver-hi un partit valent que expliqui els perills d’unes posicions indefensables ? No estem en una situació còmode, ni volem ser complaents amb la majoria de mitjans de comunicació, ni amb una part de la societat, encegada amb una sola via. La comoditat, ni la covardia, han estat mai en els nostres ideals ni maneres d’actuar. Es parlant clar com hem de defensar les nostres posicions.

Per honestedat política, i per seny, hem de proclamar els perills que comporta la via improvisada, endegada per CiU i ERC. Portem anys d’acusacions i venen mesos molt complicats, però no estem en política per gaudir de copets a l’esquena, ni per seguir indicacions dels qui no volen estar sols en l’aventura empresa.

No és estranya l’amplia cobertura donada a les discrepàncies, en el partit, per part dels mitjans de comunicació , lligats al govern i a empreses properes. Es trist veure com alguns mediàtics, ho aprofiten per desmarcar-se de les decisions preses. No els necessitem. No volem “salvadors” ni “predicadors”. El PSC és prou fort com per superar les dificultats i mantenir la coherència i els ideals propis. Ja era hora que des de l’Executiva hi hagués un pronunciament clar. El comparteixo plenament i estic segur de parlar per boca de milers de companys i companyes.

Joan Roma i Cunill, President del Consell de Fed. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?