Wednesday, July 31, 2013

 

AFANY DE PROTAGONISME O ALTRES OBJECTIUS ?




AFANY DESMESURAT DE PROTAGONISME

Algunes retirades de la primera línia informativa costen de pair. Ho estem veient en alguns ex -consellers / es, i en algun alcalde en actiu que ha de sortir a dir coses, per ocupar pàgines dels diaris.

Avui toca a Quim Nadal. Ahir era Àngel Ros, i demà pot ser qualsevol d’aquests personatges que no es poden limitar a defensar els posicionaments del partit, acordats pels màxims òrgans. Volen representar més, i aquesta suposada “independència” els deu fer pensar que son més lliures i més connectats amb la gent del carrer.

La realitat sol ser una altra, i ben poques persones consideren “reals” aquests reconversions, després d’anys i anys d’haver estat a primera línia i no haver donat passos com els que estan donant els membres de l’actual executiva nacional.

No deixa de ser decebedor veure com alguns diaris aprofiten aquestes discrepàncies per donar la sensació que el PSC no està prou ben coordinat, ni prou ben decidit en les matèries fonamentals que el país té per davant. La portada del Punt / Avui, és clarificadora en aquest sentit.

I ara és més còmode donar la raó a la opinió publicada que no pas defensar la coherència i el possibilisme futur. Algú creu que la famosa carta enviada per Artur Mas al president Rajoy tindrà algun resultat en la bona direcció ? Es a dir, algú s’imagina una resposta afirmativa de Rajoy, facilitant la organització d’un referèndum, amb l’actual legislació ? Algú no veu l’ús partidista de tots aquests moviments per part de CiU i d’ERC ? Algú creu que es podrà dur a terme un referèndum, en contra de la legislació vigent, i anar-se’n d’Espanya, amb un adéu ?...

Com es pot col•laborar amb aquesta gent que enganya el poble, i sap que el seu camí no té sortida. Com es pot jugar amb temes tant delicats com aquests, que ens porten cap una frustració immensa, a un any vista ?

Que cadascú jutgi el present dels qui han estat els nostres dirigents. I que cadascú actuï en conseqüència. Per què qui no es troba còmode en el partit, no decideix marxar-ne i anar cap on cregui millor ? Per què ara es critica l’actuació de l’actual executiva, quan ells no varen ser capaços de modificar la situació d’aquell moment? On és la seva coherència, la lleialtat, la defensa dels posicionaments acordats en congrés, en consell nacional o per l’executiva nacional ?

Es lamentable comprovar l’afany de protagonisme d’alguns antics dirigents. Fan mal al partit, fan mal a la política i es fan mal a ells mateixos, en la imatge que la gent tenia d’ells. De fet, aquest darrer tema és el menys important de tots. El que sí és decebedor és comprovar la poca estima que tenen pel partit i el dany que provoquen , en el conjunt de la societat, demostrant suposades diferències que a nivell intern del partit no existeixen. I sinó que vegin les intervencions i votacions en el màxim òrgan del PSC: el Consell Nacional.

Joan Roma, President del Consell Fed. XI del PSC






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?