Sunday, June 23, 2013

 

TRANSFUGUISME A BERGA




L’ASSEMBLEA DE MILITANTS DEL PSC AL BERGUEDÀ REBUTJA LA DECISIÓ DELS REGIDORS TRÀNSFUGUES.

Ahir, divendres dia 21 de juny a les 19 hores tingué lloc una Assemblea informativa de la Agrupació Socialista del Berguedà, en la qual el Primer Secretari, Nicolàs Viso va donar tota la informació disponible respecte la crisis oberta a Berga, per part dels fins ara Regidors del Grup Municipal Socialista : Erminia Altarriba, Ramon Camps Garcia i Jordi Parera ( el Regidor Daniel Sánchez) va renunciar al càrrec dies abans de la celebració del Ple Ordinari de l’Ajuntament, en el qual es va anunciar la marxa dels Regidors cap el grups de no adscrits.

El Primer Secretari, va iniciar la seva exposició remuntant els fets a una Assemblea celebrada dos anys enrere, per l’elecció dels Delegats al Congrés del PSC, la qual no va donar el resultat esperat per alguns dels components del grup de Berga.

Va continuar amb una detallada explicació de totes les activitats dutes a terme per l’Executiva de l’Agrupació, i va deixar clar que el dinamisme del partit a cada municipi depèn bàsicament del Grup Municipal, per la qual cosa l’acusació de poca activitat, feta pels trànsfugues no té cap base, per quan els hi corresponia a ells mateixos dinamitzar el partit a Berga – capital.

Els nivells organitzatius del PSC son molt clars i concrets. El nivell nacional, depèn de l’Executiva Nacional del PSC, del Consell Nacional i la resta d’òrgans establerts. Tot seguit ve la organització Federal ( en el cas del Berguedà, integrat a la Federació XI – Bages/Berguedà/ Solsonès). I finalment la Agrupació comarcal, coordinada per l’Executiva corresponent. I a partir d’aquí correspon als Grups Municipals convocar reunions, assemblees, debats...amb els militants i simpatitzants del municipi. Especialment important és reunir a tot el Grup Municipal per preparar els plens, comissions i els actes informatius interns i externs, sobretot el Butlletí Municipal “ Parlem-ne”.

Doncs bé, ahir es va poder constatar que la crítica feta pels trànsfugues a la Executiva Comarcal, era poc pertinent, a la vista de la responsabilitat que ells mateixos tenien en activar els militants i simpatitzants de Berga.

El Primer Secretari també va informar que ni el Manifest, llegit el dia 10 de maig, ni els suposats signants del mateix, no ha estat entregat a la organització del partit. A dia d’avui no es té cap constància del contingut exacte del Manifest, ni qui el recolzava. També va informar de que a data d’ahir, no s’havia rebut cap petició de baixa del partit, de manera que les declaracions fetes per part d’algun dels representants d’aquest grup, no podien ser contrastades per cap document.

Acabada l’exposició dels fets, i donada la informació disponible es va obrir un ampli i interessant debat amb els assistents, els quals varen exposar les seves opinions i varen lamentar la situació creada pels regidors del GMS.

Tots els presents varen lamentar la marxa, però molt especialment el fet de continuar en els càrrecs. En uns moments en que la ciutadania està especialment crítica amb els polítics, veure com uns càrrecs electes decideixen deixar el partit pel qual s’han presentat, i mantenir la presència a l’ajuntament és incompatible amb la ètica i els fonaments democràtics. Varen ser elegits sota unes sigles de partit, amb un programa electoral concret... què defensaran a partir d’ara ?

Finalitzat el debat, el Primer Secretari, Nicolàs Viso, va deixar clar que Berga tindria una nova candidatura del PSC a les eleccions municipals de 2015, i el partit es posava a treballar de forma immediata en mantenir la presència a la capital mitjançant el Butlletí Municipal “Parlem-ne”, i formalitzant un pla especial d’explicació de la situació a tots els militants i simpatitzants, i al mateix temps iniciar una campanya d’obertura i ampliació de la presència del PSC a Berga.

A l’Assemblea hi varen assistir el Primer Secretari de la Federació, Cristòfol Gimeno, i el Secretari d’Organització, Ramon Serra, els quals varen encoratjar els assistents a superar la situació creada pels regidors trànsfugues, i pensar en el futur. El partit a nivell nacional donarà tot el recolzament necessari per fer realitat la superació de la situació actual, i recuperar l’espai perdut.

Berga, 22 de juny de 2013.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?