Thursday, June 13, 2013

 

AQUESTA HA DE SER LA NOSTRA POSICIÓ




AQUESTA HA DE SER LA NOSTRA POSICIÓ

Ahir vaig veure la campanya endegada pel partit, sota el lema de Volem viure amb dignitat. Aquesta ha de ser la nostra prioritat i el nostre lema durant els proper mesos. Insistir en el problema de les persones, i en la urgència de les mesures a emprendre per evitar la greu situació de centenars de milers de ciutadans.

Tenim el magnífic exemple d’Andalusia amb el tema dels menjadors escolars. En temes com aquests és on es demostra la sensibilitat d’un partit o un altre. En un moment en que sembla que tots els partits actuen de la mateixa manera, que les retallades es fan indiscriminadament, sense alternatives ni altres solucions, és reconfortant veure com hi ha marge de maniobra per ajudar als més desvalguts.

Portem massa temps paralitzats per mesures constants i radicals, en contra de l’estat del benestar, i al final, la gent pot creure que tot és justificat, en raó de la crisis general. Sota el paraigües de la crisis s’hi apleguen mesures de tot tipus, amb una rapidesa i amplitud, sense control. Dona la sensació que res pot aturar les decisions d’un govern central amb majoria absoluta que no necessita cap mena de consens ni acords amb altres forces polítiques.

Per això és fonamental l’exemple d’Andalusia. Poder demostrar l’existència d’altres polítiques, d’altres decisions, d’altres sensibilitats, ajuda a creure en la política. Esperem veure noves mesures en aquesta direcció. Es la millor manera per deixar en evidència les mesures del govern central i la d’altres governs autonòmics.

I aquí a Catalunya, hem d’insistir en aquesta campanya iniciada perquè obliga a moure fitxa no solament a CiU sinó també a ERC que com a soci de govern, no pot al•legar que només està en el Parlament per impulsar el referèndum. Les necessitats urgents de la gent, s’han de resoldre per via d’urgència, no adreçant-les al futur, o cedint la responsabilitat a les organitzacions socials.

Ajudar, hem d’ajudar tots, però el govern ha de respondre a les seves obligacions. I en matèria de vivenda, menjar, i atenció social i sanitària, els mínims han d’estar coberts. Les ONG’s estan fent una magnífica feina però no poden substituir els governs. Toca, doncs, actuar a la Generalitat, i no descarregant les culpes a Madrid, sinó resolent els problemes des d’aquí.

Amb aquesta campanya el PSC se situa en el lloc que li correspon.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?