Tuesday, May 07, 2013

 

PROU DE COMÈDIA




PROU DE COMÈDIA.

A diferència del que exposava Carme Chacón en la seva carta al Primer Secretari , Pere Navarro, considero encertat haver anat a la reunió convocada per Artur Mas. La gent no hagués entès, no assistir a la primera reunió formal , per tractar el tema que tot ho tapa , des de fa mesos.

Bé, les cartes estan clares, i pertoca a cada partit , treure’n les conseqüències. Per part del PSC, la reacció ha estat clara i contundent: prou de comèdia, en un tema tant essencial com aquest. Deixem de ser comparses de l’estratègia de CiU i ERC, i dediquem-nos a reivindicar solucions als temes més urgents: lluita contra l’atur i salvaguardar l’estat del benestar.

Aquí rau l’essència del partit socialista, i a partir d’ara, girem pàgina a les batalles pel dret a decidir, i centrem-nos en totes les institucions a proclamar mesures per sortir de la greu situació on estem.

No pot ser que tot el govern estigui paralitzat, a l’espera de la solució miraculosa que ha de venir de la mà d’una consulta, que ningú sap com fer-la, per esdevenir “independents” , sense saber cap on anar.

No passa dia que no tinguem algun contacte amb empresaris a punt de tancar activitat per no disposar de crèdit. Sense obrir l’aixeta financera, el país no pot funcionar. Es increïble deixar caure activitats empresarials, per culpa de la falta de diner circulant. Com pot ser que després de milers de milions en ajuts als bancs, aquests no disposin d’efectiu per concedir crèdit ? Perquè no reforcen els governs, les entitats pròpies ( ICO) a nivell d’Espanya, Institut Català de Finances, aquí ?

A partir d’ara, hauríem de veure un canvi de prioritats a nivell de Grup Parlamentari a Catalunya. Hauríem de presentar interpel•lacions valentes en el Parlament per obligar els Consellers a parlar de la seva gestió i les seves iniciatives. El Govern està desaparegut i només ve algun Conseller al territori interior per presidir alguna Fira, o assistir a alguna festa local, en municipis governats per CiU. Es fan convidar per poder sortir als mitjans de comunicació per alguna cosa que no sigui negativa.

No permetem aquesta comèdia, i comencem a actuar com autèntica oposició. Ja han passat els 100 dies de cortesia parlamentària, com per canviar d’estratègia i actuar com a primer partit de l’oposició. Ja hem vist que ERC no pot mantenir aquesta doble condició de partit de govern i partit d’oposició. No es pot permetre deixar caure el govern Mas, sense haver dut a terme la consulta. I fiar-ho tot a la consulta els obliga a votar al costat de CiU.

No és estranya la pressa per avançar el referèndum, si bé ningú té clar com fer-ho. Aleshores, amb el país paralitzat, algú ha de sortir a trencar aquest cercle. Es la gran oportunitat del PSC. I no solament amb control i crítica de la inacció del govern, sinó sobretot amb alternatives. La gent necessita creure que hi ha alternatives a l’actual situació, i hem de ser capaços de trobar-les, explicar-les, presentar-les i debatre-les en el Parlament i que cada partit es retrati. La incomoditat d’ERC és més que evident a la vista de la paràlisis de totes les institucions del país. I si el PSC surt del muntatge pel dret a decidir, i ICV tampoc s’hi sent a gust, la realitat s’anirà imposant. I la realitat vol solucions, i no confrontacions. A veure, si ho constatem en l’acció parlamentària. Durant molts anys, ens varem queixar de que el Parlament no era el centre de la vida política, ara ho pot esdevenir si som capaços de portar-hi iniciatives engrescadores.

Joan Roma, President Consell Fed.XI del PSC






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?