Tuesday, May 14, 2013

 

L'AGRUPACIÓ DEL BERGUEDÀ NO PASSA PER CRISIS - nota informativa


Nota informativa – Declaració de la Comissió Executiva de l’Agrupació del Berguedà del Partit dels Socialistes de Catalunya



En el Congrés de l’Agrupació Socialista del Berguedà, celebrat fa poc més d’un any, entre d’altres apartats, fou elegida una Executiva d’Agrupació, presidida pel company Nicolàs Viso, amb un recolzament proper al 90%.



Aquesta nova Executiva d’integració i suma estava formada per 15 membres, procedents de tota la comarca, i la presència de la regidora – portaveu del GMS a Berga, Erminia Altarriba, incorporada amb un ampli consens i sense que en cap moment es tingués en compte que no militava al PSC.



En el transcurs d’aquest any d’activitat política, s’ha reorganitzat el partit, i s’han posat les bases per un millor funcionament -més operatiu i obert- conforme exigeix la nova realitat social.



Es tractava d’una Executiva d’integració formada per 16 membres de ple dret. Un dels integrants va presentar la seva renúncia a finals de l’any passat. Ara, arran de l’Assemblea del passat divendres, la varen presentar Jordi Pujals, i Erminia Altarriba.



Els 13 membres que foren elegits en el Congrés del PSC a la comarca del Berguedà mantenen els seus càrrecs, i donen ple suport al Primer Secretari, Nicolàs Viso. Alhora, han volgut posar en valor la quantitat de feina que ha realitzat l’Executiva i l’Agrupació en el transcurs del darrer any.



La Secretària de Política Municipal, Dolors González, que per raons personals va demanar ser rellevada, dos mesos enrere, es reincorpora en les seves funcions amb l’objectiu posat en les properes eleccions municipals del 2015.



Aquesta Executiva, presidida per Nicolàs Viso, ha consolidat reunions mensuals de l’Executiva, ha convocat periòdicament el Consell Polític del Berguedà -format per tots els caps de llista de les candidatures- ha celebrat Assemblees d’Agrupació cada semestre i recolza permanentment a tots els grups municipals de la comarca.



Tanmateix, la relació i col•laboració amb els altres òrgans del partit, com la Federació del Bages, Berguedà, Solsonès, com amb la Comissió Executiva Nacional són fluides i positives.



Titllar “d’inoperant” i mancat de “cultura política” a Nicolàs Viso i a la seva executiva, és no conèixer la trajectòria de les persones que la formen i en especial la trajectòria de Viso, que en els darrers 30 anys ha estat regidor i alcalde de Bagà, essent reelegit en reiterades ocasions pels seus conciutadans i consolidant la gran transformació de la vila de Bagà.



Per això, Viso, per la seva trajectòria, cultura política, dinamisme i voluntat integradora va ser escollit Primer Secretari del PSC Berguedà.



Els qui formem part de l’executiva de l’agrupació Socialista del Berguedà, volem expressar la nostra decepció per l’actuació d’un grup molt concret de militants, intentant traslladar la sensació de crisi quan el treball que es porta a terme és constant, rellevant i enfocat sempre amb els valors socialistes per tal de millorar la qualitat de vida dels ciutadans de la comarca.



Volem deixar clar el nostre compromís amb el PSC i amb l’actual direcció, presidida per Pere Navarro. Estant segurs d’anar pel bon camí i compromesos amb l’obertura del partit cap a tots i totes les progressistes de la comarca.



Obertura, transparència, innovació i regeneració són elements fonamentals de l’executiva presidida per Nicolàs Viso.



Respecte el manifest i els signants no ha estat entregat a l’executiva, a data d’avui, de manera que no podem contrastar la informació sobre el nombre de signants. Concretament una quinzena el dia de l’assemblea, entre militants i simpatitzants.



Des de l’Executiva comarcal del PSC ja avancem que seguirem treballant en positiu i defugint de polèmiques estèrils que en poc o res interessen la ciutadania del Berguedà. I ho farem amb la ferma determinació que la millor contribució a la construcció d’un país més just comença a la nostra comarca i els nostres municipis.



Berguedà, 14 de maig de 2013.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?