Monday, May 06, 2013

 

CARNETS VOLUNTARIS ADF - BORREDÀ




CARNETS DE VOLUNTARIS DE L’ADF SOBREPUNY – BORREDÀ- 2013.



Tot i les intenses pluges caigudes en els darrers dies, l’ajuntament ha iniciat la campanya de prevenció d’incendis per aquest estiu, tal com acostumem a fer cada any per aquestes dates.

Precisament aquestes pluges poden portar incendis, si les condicions meteorològiques fossin molt severes, a nivell de sequera. Esperem tenir tranquil•litat, però per aconseguir-la, millor estar degudament preparats.

La prevenció comença a l’hivern, i com sempre s’ha repassat el material, i els vehicles, de manera que tot estigui en les degudes condicions, cas d’haver d’intervenir.

Ara, toca, oficialitzar els voluntaris/ ies, per poder intervenir en cas de foc. Com tothom sap, ningú pot intervenir que no estigui degudament acreditat, davant l’ajuntament i l’ADF corresponent. Per això, li cal disposar del carnet groc, cas de ser voluntari preparat per intervenir en primera línia d’incendi; o carnet verd, cas de formar part de l’equip d’intendència.

Des de l’ajuntament hem fet una primera selecció de persones capacitades per intervenir directament en cas d’incendi, per raó de preparació, condicions físiques, disposar de maquinària adequada,etc. En aquesta primera selecció surten 62 persones adequades per intervenir, i que poden optar a tenir el carnet groc.

Pel que fa el carnet verd, poden optar-hi 27 persones. Ha de quedar clar que tant unes com altres, poden esdevenir voluntaris / voluntàries per actuar en cas d’incendi, si així ho manifesten per escrit, i disposen del carnet corresponent. Sense carnet, no poden intervenir, i els Mossos d’Esquadra han d’actuar de forma totalment rigorosa, impedint el pas a qui no disposi d’aquesta acreditació .

Es per aquest motiu que ens hem proposat tenir tots els carnets fets, dintre de les properes setmanes, de manera que a meitats del mes de juny, tots els voluntaris estiguin acreditats. Amb aquesta documentació al dia, estaran protegits per les assegurances de l’ADF, cas d’intervenir en la mobilització per foc.

Totes les persones interessades, han de procurar-se dues fotos de carnet, fotocòpia del DNI, i un certificat mèdic, que ha de signar la metgessa titular. Amb aquesta documentació, l’ajuntament tramitarà l’alta a l’ADF i en donarà compte a la Generalitat. I en cas de mobilització per incendi, els voluntaris han de venir a l’Ajuntament on se’ls indicarà les tasques a realitzar.

L’objectiu de l’ajuntament, és arribar a un centenar de voluntaris, que disposin de carnet, i vulguin integrar-se en el ple d’actuació de l’ADF Sobrepuny a la qual pertany el municipi de Borredà.

L’alcalde, Joan Roma i Cunill






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?