Sunday, April 28, 2013

 

MAGNÍFIC CONCERT DE CARLES CASES EN EL MONESTIR DE RIPOLL




MAGNÍFIC CONCERT DE CARLES CASES AL MONESTIR DE RIPOLL



Aquest dissabte dia 27 a les 10 de la nit es va celebrar un concert en el Monestir de Ripoll a càrrec del músic i compositor Carles Cases, acompanyat d’altres 5 músics, en un dels concerts programats sota el títol de CARLES CASES DIU LLACH.

Aquest Concert de fet es va estrenar l’any passat a Borredà, en el marc de l’homenatge a Romuald Freixa ( impulsor de diverses activitats, festes i entitats del poble) a més d’antic tinent d’alcalde, en temps de l’Alcalde , Josep Nadeu.

El concert d’ahir va ser excepcional, pel marc on es va dur a terme, el Monestir, per la tria de cançons interpretades, entre les millors de Lluís Llach, per l’arranjament aconseguit, i per la magnífica qualitat dels intèrprets.

Un públic fidel va assistir-hi, malgrat el pèssim temps que feia, i va seguir tot el concert amb un entusiasme indescriptible, que explotava al final de cada interpretació fins el final en que va obligar sortir tres vegades a l’escenari i interpretar noves composicions davant un públic que va sortir encantat , passades les 12 de la nit.

Pels borredanesos, Carles Cases, és un músic molt proper perquè , nascut a Sallent, viu a Borredà des de fa més de dotze anys, i havia estat ja en el poble en diverses ocasions, de jove. I de fet, va ser escoltant Lluís Llach , en viu i en directe, en un concert ofert en el poble que va decidir esdevenir músic i compositor.

D’aquella llunyana vocació, li ha vingut recuperar una part del repertori més representatiu de Lluis Llach per oferir-lo en concert, arreu del país. De fet, durant anys en Carles, va ser arranjador de moltes dels títols de Llach, i el va acompanyar durant molts anys en els seus concerts. L’amistat ve de lluny i la admiració mútua, igualment.

Ahir, també es posava a la venda un CD amb una part de les interpretacions que varem poder escoltar ahir, i pels interessats , avui el repetirà al local el Centru de Cabrianes ( Sallent) a les 19.30, i posteriorment anirà a d’altres municipis de Catalunya, en una gira que de ben segur trobarà el mateix entusiasme que ahir, a Ripoll.

Puc assegurar un llarg i magnífic record de la interpretació escoltada ahir. Feia anys que no gaudia d’un espectacle com aquest, emmarcat en un lloc tant emblemàtic com el del Monestir, i envoltat de gent que venia a recordar les cançons de tota una vida, arranjades per un compositor de qualitat garantida.

De ben segur uns quants dels assistents d’ahir aprofitarem algun altre dels concerts, per repetir. I mentrestant escoltarem la feina feta, portant el CD com a música d’acompanyament en la conducció. I l’animem a fer un segon model de concert, amb altres de les cançons de Lluís Llach. El repertori és tant ampli que ve mereix una continuació.

Joan Roma, alcalde de Borredà ( Berguedà)






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?